Ξεχωρίζουν η Eλλάδα και η Τουρκία όσον αφορά στις κρατήσεις, στα αμερικανικά τουριστικά γραφεία, αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το Travel Market Report, πολλοί αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες καταγράφουν μεγάλη στροφή των τουριστών προς Ελλάδα. ‘Οπως σημειώνεται, η ζήτηση υποκινείται από τα νέα πολυτελή ξενοδοχεία στα νησιά όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Κρήτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα τουριστικά γραφεία, η διαθεσιμότητα στη χώρα μας είναι περιορισμένη, κάτι που περιορίζει τις επιλογές όσων δεν έχουν κάνει ακόμη κράτηση.

Η Ελλάδα προσφέρεται παρόλα αυτά, ως εναλλακτικός προορισμός, σε όσα πρακτορεία καταγράφουν μείωση στην Ευρώπη εξαιτίας του φόβου για τρομοκρατικό χτύπημα αλλά και ως εναλλακτική της Καραϊβικής λόγω του Ζίκα.

Η Ευρώπη συνεχίζει να αποτελεί κύριο προορισμό διακοπών των Αμερικανών και αυτό το καλοκαίρι ανεξάρτητα από τις γεωπολιτικές εξελίξεις με ιδιαίτερη προτίμηση φέτος στην Α. Μεσόγειο.

Το Παρίσι και Λονδίνο συνεχίζουν να βρίσκονται στις βασικές προτιμήσεις των Αμερικανών, ιδίως όσων αγαπούν το θέατρο και τη μόδα αλλά και όσων κάνουν σοφιστικέ επιλογές. Υπάρχουν πολλοί που δεν περιμένουν να κάνουν κράτηση την τελευταία στιγμή, ενώ όπως φαίνεται αρκετοί είναι και εκείνοι που θα κάνουν διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας φέτος.