Το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου, θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, και θα υποδέχεται δέκα εκατομμύρια ταξιδιώτες ετησίως.

Ο νέος αερολιμένας του Πεκίνου, που θα ανοίξει στη νότια περιοχή Daxing το 2019, θα καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των αεροπορικών μεταφορών στο Πεκίνο και θα ενισχύσει την παρουσία της χώρας στην πολιτική αεροπορία.

Ακόμη, θα αποτελεί τη νέα βάση για τις εταιρείες China Southern Airlines και China Eastern Airlines, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων της Κίνας. Το γραφείο που κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό της κατασκευής του αεροδρομίου είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο της Zaha Hadid

Η αείμνηστη αρχιτέκτονας Zaha Hadid σχεδίασε το κτίριο Terminal Building του Πεκίνου, το οποίο θα είναι γεμάτο με αστικούς κήπους και θα περιλαμβάνει ξεχωριστούς χώρους επιβατών για διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις, για να δημιουργηθεί ένα πιο συμπαγές κτίριο και να μειωθούν οι χρόνοι ταξιδιού. Το σύνολο του σχεδιασμού δημιουργεί μια ρευστή σύνθεση, χαρακτηριστικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής της δημιουργίας. Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού στο νέο τερματικό 700.000 τετραγωνικών μέτρων, αποτελούν μια έκφραση οπτικής γλώσσας μέσα στον παραδοσιακό κινεζικό πολιτισμό. 

Η δημιουργία του νέου αεροδρομίου θα βοηθήσει στη μείωση του χρόνου ταξιδιού, με το Διεθνές Αεροδρόμιο Capital του Πεκίνου να αναγνωρίζεται σήμερα ως το δεύτερο πιο πολυάσχολο στον κόσμο.