Αεροσκάφος της εταιρείας Sunwing Airlines που είχε αναχωρήσει για την Κούβα υποχρεώθηκε να επιστρέψει με τη συνοδεία μαχητικών της αμερικανικής αεροπορίας, στο διεθνές αεροδρόμιο του Μόντρεαλ «Πιέρ Έλιοτ Τριντό», το βράδυ της Πέμπτης 6 Ιουλίου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, η πτήση WG 604 με προορισμό το Cayo Coco επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ εξαιτίας «απείθαρχου επιβάτη» που προέβη σε «μη συγκεκριμένες απειλές».

 Όπως αναφέρουν πληροφορίες που μεταδόθηκαν από καναδικά μέσα ενημέρωσης ο άνδρας, ηλικίας 39 ετών, άρχισε να απειλεί το πλήρωμα και να εκφοβίζει άλλους επιβάτες, όταν το αεροπλάνο βρισκόταν πάνω από το Άλμπανι των ΗΠΑ.

Ο κυβερνήτης ενημέρωσε αμέσως τις υπηρεσίες εδάφους ότι το αεροσκάφος επιστρέφει στο Μόντρεαλ και από την αεροπορική βάση Μπαρνς στην Μασαχουσέτη, δυο μαχητικά τύπου F-15 της αμερικανικής αεροπορίας σηκώθηκαν για να το συνοδεύσουν. Σε ετοιμότητα βρίσκονταν και μαχητικά της καναδικής αεροπορίας χωρίς, ωστόσο, να χρειαστεί να επέμβουν.

Το γεγονός δεν είχε τρομοκρατικό χαρακτήρα σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας του Μόντρεαλ και περιορίστηκε στην «οξύθυμη και επιθετική συμπεριφορά του 39χρονου επιβάτη».

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ στις 7.25 μ.μ. και ο επιβάτης συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.

Σημειώνεται ότι βάσει της συμφωνίας που είχαν υπογράψει ΗΠΑ και Καναδάς, επιτρέπεται η διασυνοριακή υποστήριξη μεταξύ των αμερικανικών και καναδικών αεροπορικών δυνάμεων.