Τακτικές πτήσεις, παρά τις προειδοποιήσεις περί αντίξοων καιρικών συνθηκών, θα αρχίσει να υποδέχεται το αεροδρόμιο της Αγίας Ελένης στον νότιο Ατλαντικό, που φτιάχτηκε ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει και αεροσκάφη μεγέθους Boeing 737 και Airbus A320. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, μετά από μια σειρά καθυστερήσεων στις κατασκευές, ανακοινώθηκαν σχέδια για τακτικές πτήσεις της British Airways, από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, όπου η κάθε μία θα έχει 170 επιβάτες.

Ωστόσο, λίγο πριν τα επίσημα εγκαίνια τον Μάιο του 2016, μια δοκιμαστική πτήση υπέδειξε την ύπαρξη σημαντικών προβλημάτων λόγω ανέμων, με πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί ματαιώθηκαν.

Από εκείνη τη στιγμή το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται για πτήσεις που έχουν να κάνουν με μεταφορές ασθενών.

Τον Μάιο του 2017 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς δοκιμαστική πτήση με επιβάτες, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση του νησιού να ανακοινώσει ότι μια νοτιοαφρικανική αερογραμμή, η Airlink, θα πετά από το Γιοχάνεσμπουργκ μέσω του Γουίντχοεκ στη Ναμίμπια στην Αγία Ελένη κάθε Σάββατο.

Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για το πότε θα αρχίσουν οι πτήσεις, ούτε έχουν γίνει γνωστές οι τιμές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Independent, η βρετανική κυβέρνηση θα στηρίξει χρηματοδοτικά την επιχείρηση με 1,9 εκατ. λίρες το πρώτο έτος.

Για λόγους ασφαλείας, θα χρησιμοποιούνται 76 από τις 99 θέσεις στα αεροσκάφη Embraer (βραζιλιάνικης κατασκευής) που θα πραγματοποιούν τις πτήσεις.

Η συνολική διάρκεια της πτήσης από το Γιοχάνεσμπουργκ θα είναι έξι ώρες, μια ώρα παραπάνω από την απευθείας πτήση που είχε σχεδιαστεί στο παρελθόν.