Η DJI γνωστοποιεί την πρόσθεση ενός νέου χαρακτηριστικού στα drones της.

Ανακοινώνει λοιπόν, την πτήση χωρίς μεταφορά δεδομένων μέσω internet (Local Data Mode), κάτι που σημαίνει πως όσα δεδομένα καταγράφονται κατά τη διάρκεια της πτήσης, δε θα μεταδίδονται στους servers της DJI.

Οι εφαρμογές ελέγχου πτήσης της DJI, επικοινωνούν τακτικά μέσω internet για να διασφαλίσουν πως το drone έχει τους πιο αναβαθμισμένους τοπικούς χάρτες και τα geofencing δεδομένα, τις πιο πρόσφατες εκδόσεις της εφαρμογής, τις σωστές ραδιοσυχνότητες και απαιτήσεις ενέργειας και άλλες πληροφορίες που εξασφαλίζουν την ασφάλεια της πτήσης και τη λειτουργικότητα.

Όταν ένα πιλότος ενεργοποιεί το local data mode, οι εφαρμογές της DJI παύουν να στέλνουν ή να λαμβάνουν δεδομένα μέσω internet, δίνοντας στους πελάτες την εξασφάλιση της ιδιωτικότητας των δεδομένων που παράγονται κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Ωστόσο η DJI προειδοποιεί πως χρησιμοποιώντας μόνο τα local data, ορισμένα χαρακτηριστικά δε θα ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο, όπως οι geofencing πληροφορίες, οι χάρτες κλπ., ενώ διαθέσιμα δε θα είναι φυσικά και τα livestreams μέσω YouTube και Facebook.

Σε περιοχές που η σύνδεση internet είναι απαραίτητη λόγω τοπικών νόμων, το local data χαρακτηριστικό δε θα διατίθεται.