Η Ryanair ανακοίνωσε νέες μειωμένες χρεώσεις αποσκευών (και αυξημένο όριο μεγέθους) ενόψει του προγράμματος “Always Getting Better”.

Σκοπός της νέας πολιτικής είναι η παρότρυνση περισσότερων επιβατών να παραδίδουν την αποσκευή τους για μεταφορά στο χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των επιβατών με 2 χειραποσκευές στην καμπίνα.

Καθώς μεγάλος αριθμός επιβατών επωφελείται από τη βελτιωμένη πολιτική της Ryanair η οποία επιτρέπει 2 δωρεάν χειραποσκευές, και με την πληρότητα να αγγίζει το 97% τον Αύγουστο, δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος στην καμπίνα λόγω του αυξημένου αριθμού χειραποσκευών, προκαλώντας καθυστερήσεις επιβίβασης/πτήσεων.

Σε προσπάθεια παρότρυνσης των επιβατών να παραδίδουν την αποσκευή τους για μεταφορά στο χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους, η Ryanair ανακοινώνει τις παρακάτω αλλαγές στην πολιτική χειραποσκευών στις πτήσεις της οι οποίες θα ισχύουν από 1 Νοεμβρίου:

  • Το όριο αποσκευών θα αυξηθεί από 15 κιλά σε 20 κιλά για όλες τις αποσκευές
  • Η τιμή για κάθε παραδοτέα αποσκευή 20 κιλών θα μειωθεί από 35 ευρώ σε 25 ευρώ 
  • Μόνο οι επιβάτες με προτεραιότητα επιβίβασης (συμπεριλαμβανομένων των Plus, Flexi Plus & Family Plus) θα μπορούν να μεταφέρουν δύο χειραποσκευές στην καμπίνα του αεροσκάφους*
  • Οι υπόλοιποι επιβάτες (χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης) θα μπορούν να μεταφέρουν τη μικρότερη χειραποσκευή τους (τσάντα χειρός) στην καμπίνα του αεροσκάφους, ενώ η δεύτερη (μεγαλύτερη) χειραποσκευή θα πρέπει να παραδίδεται στην πύλη και να τοποθετείται (χωρίς χρέωση) στο χώρο φύλαξης αποσκευών του αεροσκάφους.

Ο Kenny Jacobs της Ryanair δήλωσε:

«Οι νέες αλλαγές στην πολιτική αποσκευών θα κοστίσουν στη Ryanair πάνω από 50 εκ. ευρώ ετησίως λόγω των μειωμένων τιμών αποσκευών. Πιστεύουμε όμως ότι προσφέροντας αυξημένο όριο αποσκευών και χαμηλότερες τιμές θα ενθαρρύνουμε περισσότερους επιβάτες μας να παραδίδουν την αποσκευή τους, μειώνοντας τον μεγάλο αριθμό επιβατών που μεταφέρουν 2 χειραποσκευές στην καμπίνα ο οποίος προκαλεί καθυστερήσεις πτήσεων.

Ευελπιστούμε ότι περιορίζοντας τους επιβάτες χωρίς προτεραιότητα επιβίβασης να μεταφέρουν μία μικρή χειραποσκευή (η μεγαλύτερη χειραποσκευή θα πρέπει να παραδίδεται στην πύλη επιβίβασης χωρίς χρέωση), η επιβίβαση θα επιταχυνθεί και θα τερματίσει τις καθυστερήσεις πτήσεων λόγω περιορισμένου αποθηκευτικού χώρου στην καμπίνα του αεροσκάφους σε πτήσεις που πρέπει να μεταφέρουν πάνω από 360 (182 επιβάτες x 2) χειραποσκευές.

Οι μειωμένες χρεώσεις αποσκευών και το αυξημένο όριο μεγέθους αποσκευών θα ισχύει για όλες τις κρατήσεις για ταξίδια από 1 Νοεμβρίου ενώ πιστεύουμε ότι οι επιβάτες μας θα επωφεληθούν από τη νέα απλοποιημένη πολιτική αποσκευών»

προτεραιότητα επιβίβασης κοστίζει 5 ευρώ για αγορά κατά τη διάρκεια της κράτησης της πτήσης ή 6 ευρώ για αγορά μετέπειτα της κράτησης και είναι διαθέσιμη μέχρι και μία ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.