Νεκρός είναι ένας πιλότος, από μία ακόμη αεροπορική τραγωδία, στις 9 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο δοκιμών και εκπαίδευσης της Νεβάδα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ ο πιλότος Eric Schultz πέθανε από τραύματα που προκλήθηκαν κατά τη συντριβή αγνώστου τύπου αεροσκάφους στην περιοχή που βρίσκεται περίπου 100 μίλια βορειοδυτικά της Πολεμικής Βάσης της Αεροπορίας Nellis.

Το, πιθανών, νέου τύπου μαχητικό αεροσκάφος, οι δοκιμές του οποίου καλύπτονται από άκρα μυστικότητα, βρισκόταν σε αποστολή εκπαιδεύσεως τη στιγμή του δυστυχήματος, όπως έγινε γνωστό.

«Οι πληροφορίες σχετικά με τον τύπο του αεροσκάφους είναι απόρρητες» δήλωσε η Ταγματάρχης Christina Sukach, επικεφαλής τύπου της Πτέρυγας 99 της Αεροπορικής Βάσης του Nellis, σε σχετική ερώτηση της γνωστής ιστοσελίδας Military.com.

Το θανατηφόρο γεγονός έλαβε χώρα μία ημέρα μετά τη συντριβή δύο αεροσκαφών τύπου A-10 Thunderbolt II που είχαν απογειωθεί από την ίδια αεροπορική βάση.

Οι δύο πιλότοι κατάφεραν να εκτιναχθούν από τα αεροσκάφη με ασφάλεια, όπως αναφέρεται σε ξεχωριστή ανακοίνωση της Βάσης Nellis, δημιουργώντας υπόνοιες ότι τα δύο αεροσκάφη συγκρούστηκαν μεταξύ τους.