Στον αέρα αναμένεται να «εκπέμψει» η Netflix στο πλαίσιο της προσπάθειας επέκτασής της σε νέες αγορές, το 2018.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ετοιμάζεται να συνεργαστεί με αερομεταφορείς με την ελπίδα ότι θα μοιραστεί την τεχνολογία κινητής ροής χαμηλού εύρους ζώνης μαζί τους, ώστε να βελτιώσει με τον τρόπο αυτό τις ταχύτητες του wi-fi on board.

Η Netflix έχει ήδη συζητήσει με τις εταιρείες Aeromexico, Qantas και Virgin Australia.

Εάν οι συνεργασίες αυτές ευοδώσουν τότε οι ταξιδιώτες θα μπορούν να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους ταινίες και τηλεοπτικές σειρές κατά την διάρκεια της πτήσης και μάλιστα με ευκολία.

Η σκέψη της εταιρείας είναι πως αν οι επιβάτες είχαν δωρεάν ή χαμηλού κόστους πρόσβασης Wi-Fi θα μπορούσαν να παρακολουθούν τις σειρές του Netflix από τις προσωπικές τους συσκευές κατά την διάρκεια της πτήσης. Όσοι μάλιστα δεν είναι μέλη του Netflix θα μπορούν να εγγραφούν για μια δωρεάν δοκιμαστική περίοδο 30 ημερών, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να προσελκύσει περισσότερους μακροπρόθεσμους συνδρομητές.

Επιπλέον η Netflix δήλωσε ότι η τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας με αποδοτικό εύρος ζώνης θα επιτρέψει στους αερομεταφορείς να εξοικονομήσουν περί το 75% από το κόστος των ευρυζωνικών συνδέσεων.

Σημειώνεται ότι το 2015, η Netflix και η Virgin America συνεργάστηκαν για να επιτύχουν μια συμφωνία με την ονομασία #NetflixOnboard προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση WiFi στους επιβάτες κατά την πτήση, ώστε να μπορούν να απολαύσουν όλες τις υπηρεσίες streaming του παρόχου.

Προς το παρόν, η Netflix προσφέρει μια επιλογή ταινιών και σειρών στα άτομα που ταξιδεύουν με αεροπλάνο με την δυνατότητα να τα κατεβάσουν ώστε να τα προβάλλουν αργότερα την ώρα της πτήσης, εκτός δηλαδή σύνδεσης.