Κλειστό παρέμεινε για κάποιες ώρες, σήμερα 28 Σεπτεμβρίου, το αεροδρόμιο της Ρόδου, εξαιτίας ενός προβλήματος που παρουσιάστηκε στο διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών.

Οι αρμόδιοι του αεροδρομίου «Διαγόρας», προέβησαν σε προσωρινή απαγόρευση προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών από τις 11:50 π.μ., εξαιτίας ρωγμής που παρουσιάστηκε στο μέσο τμήμα του διαδρόμου προσγείωσης.

Οι αρμόδιοι φορείς ενημερώθηκαν άμεσα για την εξέταση εναλλακτικών λύσεων σχετικά με την εξυπηρέτηση των επιβατών που είχαν προγραμματίσει να επισκεφθούν ή να αποχωρήσουν από το νησί.

Στο χώρο του αεροδρομίου βρέθηκε κλιμάκιο ειδικών μηχανικών, για να επιθεωρήσει την κατάσταση του διαδρόμου και να αποφασίσει για τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του προβλήματος.

Όσον αφορά στις προγραμματισμένες αφίξεις, προωθήθηκαν στα αεροδρόμια της Κω, του Ηρακλείου και της περιοχής Νταλαμάν της Τουρκίας.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε και το αεροδρόμιο επανήλθε στην κανονική λειτουργία του, με πτήσεις από και προς τη Ρόδο να διεξάγονται ομαλά.