Η ρωσική κυβέρνηση προχώρησε σε στήριξη της VIM-Avia και της διαφαινόμενης χρεωκοπίας της.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, η διοίκηση της VIM-Avia πραγματοποίησε συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών αεροσκαφών (κυρίως μεγάλες ξένες εταιρείες, CitiBank, Veling, MCAP), οι οποίοι εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν την αεροπορική εταιρεία, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. 

Αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, ήταν να συμφωνηθεί ότι όλα τα αεροσκάφη παραμένουν υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο της VIM-Avia, παρά τις καθυστερήσεις στις πληρωμές. 

Επιπλέον, στις 28 Σεπτεμβρίου ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Arkady Dvorkovich επιβεβαίωσε την οδηγία προς την Aeroflot, η οποία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει με 1,8 δισεκατομμύρια ρούβλια τις δραστηριότητες της VIM-Avia.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ διέταξε να εκταμιευθούν 98 εκατομμύρια ρούβλια από το αποθεματικό ταμείο της κυβέρνησης, για την πληρωμή του ανεφοδιασμού των αεροσκαφών της VIM-Avia, που πετούν στο εξωτερικό, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης, για την πληρωμή «υποστήριξης αερολιμένων και εδάφους για πτήσεις» των γραμμών της VIM-Avia.