Πιλότος της Thomson σε πτήση με προορισμό την Λάρνακα, λιποθύμησε στο πιλοτήριο, στα 30.000 πόδια.

Το περιστατικό συνέβη μόλις 16 λεπτά αφού απογειώθηκε το αεροσκάφος από το Newcastle της Βρετανίας. Για την ασφάλεια των επιβατών το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση αρκετή ώρα αργότερα, στη Σόφια.

Οι επιβάτες είδαν τον πιλότο να κείτεται στο πάτωμα αναίσθητος, αφού είχε σπεύσει το πλήρωμα στο πιλοτήριο, κρατώντας μάσκες οξυγόνου. Πολλοί επιβάτες υπέθεσαν στην αρχή ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα

Πραγματοποιήθηκε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Σόφιας, ενώ οι επιβάτες παρέμειναν για αρκετή ώρα στο κρύο, πριν διανεμηθούν από τους υπευθύνους της εταιρείας στα πλησιέστερα ξενοδοχεία, καθώς δεν υπήρχε άμεσα διαθέσιμο αεροσκάφος για να αναχωρήσουν εκ νέου για την Κύπρο.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε στη «The Sun» η αεροπορική εταιρεία αναφέροντας: «Επιβεβαιώνουμε ότι λόγω αδιαθεσίας ενός πιλότου, λήφθηκε απόφαση να γίνει εκτροπή της πτήσης Newcastle- Λάρνακα το προηγούμενο βράδυ» . Μάλιστα, ευχαρίστησαν τους επιβάτες για την υπομονή τους, τονίζοντας ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος.