Συσκευή αποθήκευσης USB, με απόρρητο υλικό, εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Χίθροου, του Λονδίνου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σχετική έρευνα, καθώς η συσκευή περιείχε απόρρητες πληροφορίες, όπως το ακριβές δρομολόγιο που ακολουθεί η Βασίλισσα, όταν πηγαίνει στο αεροδρόμιο.

Το στικάκι βρέθηκε στον δρόμο από έναν άνδρα που το παρέδωσε στη Mirror, η οποία με τη σειρά της το παρέδωσε στις υπηρεσίες ασφαλείας του Χίθροου.

Συνολικά, σύμφωνα με το Sky News, το δημοσίευμα της Sunday Mirror, υποστηρίζει ότι το στικάκι περιείχε 76 φακέλους με χάρτες, βίντεο και έγγραφα. Δεν ήταν ωστόσο κρυπογραφημένοι ούτε απαιτούσαν τη χρήση ειδικού κωδικού για να ανοιχτούν.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι στους φακέλους περιλαμβάνονταν λεπτομερείς πληροφορίες για την είσοδο σε απαγορευμένα τμήματα του αεροδρομίου, τα σημεία όπου υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, τούνελ και έξοδοι κινδύνου που συνδέονται με το Heathrow Express και το πρόγραμμα περιπολιών κατά πιθανής τρομοκρατικής απειλής.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, περιέχονταν πληροφορίες για τις διαδρομές που ακολουθούν υπουργοί και ξένοι αξιωματούχοι καθώς και λεπτομέρειες για τα συστήματα που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του αεροδρομίου και της περιμέτρου του.

«Αναθεωρήσαμε όλα τα σχέδια ασφαλείας και είμαστε βέβαιοι πως το Χίθροου παραμένει ασφαλές» δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου στο Sky News. «Ξεκινήσαμε και εσωτερική έρευνα για να δούμε πώς συνέβη κάτι τέτοιο και να αποτρέψουμε επανάληψη του περιστατικού στο μέλλον».