Την Κίνα καλωσορίζει η αμερικανική εταιρεία παραγωγής αεροσκαφών Boeing, ως ένα νέο διεθνή ανταγωνιστή στην αγορά των επιβατικών αεροσκαφών πολιτικής αεροπορίας κατά τα επόμενα 20 χρόνια.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ζήτηση 40.000 επιβατικών αεροσκαφών σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το κείμενο γραπτής συνέντευξης του Τζον Μπρανς, προέδρου της Boeing China.

Η αμερικανική εταιρεία, εκτιμά ότι η μεγάλη ζήτηση αεροσκαφών πολιτικής αεροπορίας για την επόμενη 20ετία στην παγκόσμια αγορά, παρέχει τον απαραίτητο χώρο για νέους κατασκευαστές, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της αγοράς.

Η Boeing, επίσης υπολογίζει ότι θα γίνει δυνατότερη, υπό την πίεση των νέων ανταγωνιστών, καθώς θα ενθαρρυνθεί για την διατήρηση της ηγετικής της θέσης, στην παγκόσμια βιομηχανία της παραγωγής επιβατικών αεροσκαφών.

Σχολιάζει ακόμη, την πρόοδο που έκανε η Κίνα στον τομέα της παραγωγής επιβατικών αεροσκαφών με το αεροσκάφος C-919 για την κάλυψη των αναγκών στην εσωτερική αγορά της, κάτι που δείχνει την αποφασιστικότητα του Πεκίνου για την συμμετοχή της κινεζικής αεροπορικής βιομηχανίας, στον διεθνή ανταγωνισμό.