Νέα δρομολόγια από το αεροδρόμιο Luton για το επόμενο καλοκαίρι προγραμματίζει η Wizz Air.

Μετά την κατάρρευση της Monarch, η εταιρεία προχωρά στην αξιοποίηση τεσσάρων Airbus A320, 186 θέσεων μέχρι τον Ιούνιο του 2018.

Τα νέα αεροσκάφη και τα πρόσθετα δρομολόγια θα δημιουργήσουν 150 νέες θέσεις εργασίας αυξάνοντας τον αριθμό του προσωπικού της Wizz Air στο αεροδρόμιο στους 180 υπαλλήλους.

Η Ουγγρική low-budget αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει καθημερινές πτήσεις προς Λάρνακα στην Κύπρο και Μπρατισλάβα στη Σλοβακία κι επιπλέον τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα στο Ταλίν στην Εσθονία και τρεις πτήσεις εβδομαδιαίως τόσο στα Τίρανα στην Αλβανία όσο και στο Λβιβ στην Ουκρανία.

Η σύνδεση με το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ και τη Σουσεάβα της Ρουμανίας θα είναι καθημερινή και από την επόμενη άνοιξη τα δρομολόγια προς Πρίστινα στο Κοσσυφοπέδιο θα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα αντικαθιστώντας τα δύο που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Η αεροπορική εταιρεία πιστεύεται ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τους διαχειριστές της Monarch για να αποκτήσει υπό τον έλεγχό της τις θέσεις απογείωσης και προσγείωσης της Monarch στο αεροδρόμιο Luton.

Παρόλο που η συμφωνία εξαρτάται από μια διαμάχη στο High Court, είναι κατανοητό ότι η Wizz Air είναι πολύ πιθανό να πάρει σε κάθε περίπτωση τα slots της Monarch Luton, όπως ανέφερε η εφημερίδα The Times.

Η επέκταση στο αεροδρόμιο του Luton θα μπορούσε να οδηγήσει στην επαναφορά πολλών θέσεων εργασίας που χάθηκαν από την κατάρρευση της Monarch.

Ο διευθυντής της Wizz Air, Owain Jones, δήλωσε: «Σήμερα, για ακόμη μια φορά, έχουμε συναρπαστικά νέα για τους πελάτες του Ηνωμένου Βασιλείου, υπογραμμίζοντας και πάλι τη δέσμευση της Wizz Air για τη χώρα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ύστερα από μόλις πέντε μήνες από το άνοιγμα της βάσης μας στο Luton, αναγγέλλουμε μια μεγάλη επέκταση προσθέτοντας τέσσερα αεροσκάφη Airbus A320 στο στόλο μας. Η επένδυσή μας θα ωφελήσει την τοπική κοινότητα, δημιουργώντας 150 νέες θέσεις εργασίας, καθώς και τη δημιουργία περισσότερων στην αεροπορία και τις συναφείς βιομηχανίες. Το δίκτυο της Wizz Air από το Luton θα επεκταθεί με πέντε νέες γραμμές προς Λάρνακα στην Κύπρο, στο Ταλίν της Εσθονίας, στη Lviv στην Ουκρανία, στη Μπρατισλάβα στη Σλοβακία και στα Τίρανα στην Αλβανία, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους επιβάτες μας και ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για να ανακαλύψουν την Ευρώπη με τις low-cost διαδρομές της Wizz Air.»

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Luton, Nick Barton, σημείωσε: «Η ανακοίνωση ότι η Wizz Air επεκτείνει τη λειτουργία της στο Luton είναι σημαντική για τους επιβάτες, το αεροδρόμιο αλλά και την τοπική οικονομία. Η ανάπλασή μας επικεντρώνεται στην παροχή ακόμα καλύτερων εμπειριών για τους περισσότερους επιβάτες και αυτό περιλαμβάνει την αύξηση των επιλογών στους παρεχόμενους προορισμούς».