Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων προκαλεί η πυκνή ομίχλη που έχει καλύψει την περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», λίγα λεπτά πριν από τις 11:00, σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τύπου της Fraport, Γιάννη Παπάζογλου, και ομαλοποιείται σταδιακά το πρόγραμμα των πτήσεων από και προς τη Θεσσαλονίκη.
«Η κατάσταση δεν είναι όπως χθες, είναι λίγο καλύτερες οι συνθήκες μέχρι αυτή την ώρα, ωστόσο έχουμε προβλήματα. Δύο πτήσεις της Turkish Airlines για Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκαν. Ακυρώθηκε επίσης μία πτήση της Ryanair, από Αθήνα για Θεσσαλονίκη», ανέφερε στο www.amna.gr/macedonia ο υπεύθυνος Τύπου της Fraport, Γιάννης Παπάζογλου.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου, ακυρώθηκαν άλλες τρεις πτήσεις της Οlympic Air, από Θεσσαλονίκη για Αθήνα και αντιστρόφως.
«Για την πτήση από Λάρνακα για Θεσσαλονίκη, ο πιλότος αποφάσισε και προσγείωσε το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στην Αθήνα. Για τις αποπροσγειώσεις των αεροσκαφών αποφασίζει ο πύργος ελέγχου, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν αλλά είναι στη διακριτική ευχέρεια του κυβερνήτη να αποφασίσει αν θα θα εκτελέσει την πτήση ή όχι», τόνισε ο υπεύθυνος Τύπου της Fraport.
Όπως επισήμανε ο κ. Παπάζογλου, οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν θα πρέπει να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα του αεροδρομίου «Μακεδονία», www.skg-airport.gr, προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα και σωστά για όλες τις διαφοροποιήσεις που έχουν σημειωθεί.























