Εχουν πραγματοποιηθεί 1.866 πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», τις τελευταίες 19 ημέρες που βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΥΠΑ.

Το ίδιο χρονικό διάστημα πριν ξεκινήσουν τα έργα, είχαν γίνει 1.850 πτήσεις.

Ειδικότερα, η ΥΠΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οι πτήσεις εξελίσσονται ομαλά, από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» Θεσσαλονίκης από τις 24 Νοεμβρίου 2017, οπότε και παραδόθηκε πιστοποιημένος και ασφαλής από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ο νυν τροχιόδρομος 10L-28R για να λειτουργεί ως κύριος διάδρομος απογειώσεων και προσγειώσεων αεροσκαφών, καθώς στην διασταύρωση των δυο διαδρόμων πραγματοποιούνται εντατικά τα έργα εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης από το ελληνικό δημόσιο και με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, κλιμάκιο της ΥΠΑ υπό τον Διοικητή της υπηρεσίας κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο στις 22 Νοεμβρίου 2017, είχε πραγματοποιήσει με επιτυχία δοκιμαστικές πτήσεις με αεροσκάφος Α-320 της Aegean Airlines στον τροχιόδρομο 10L-28R ενώ παράλληλα την ίδια ημέρα έγιναν και 15 πτήσεις αεροσκαφών χωρίς κανένα πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι, την ίδια περίοδο από 23-11-2017 έως τις 11-12-2017 (19 ημέρες) στο αεροδρόμιο Μακεδονία στο τροχιόδρομο 10L-28R, πραγματοποιήθηκαν 1.866 αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών, περισσότερες κατά 16 πτήσεις από όσες έγιναν στο προηγούμενο διάστημα από τις 4 έως τις 22 Νοεμβρίου 2017 (19 ημέρες) στον αρχικό κύριο διάδρομο 16/34 ( χρονικό διάστημα πριν την εκτέλεση των έργων) όπου έγιναν 1.850 αναχωρήσεις και αφίξεις αεροσκαφών.

Όσον αφορά στις λιγοστές ακυρώσεις ή εκτροπές πτήσεων από το αεροδρόμιο Μακεδονία στα αεροδρόμια της Καβάλας και Αθήνας έγιναν με απόφαση των αεροπορικών εταιρειών και οι λόγοι αφορούν τις εν λόγω εταιρείες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΥΠΑ.

Επισημαίνεται ακόμη, ότι η ΥΠΑ είχε έγκαιρα ενημερώσει για τα έργα που γίνονται και την διαχειρίστρια εταιρεία του αερολιμένα και τις αεροπορικές εταιρείες.

Παράλληλα, έργα πραγματοποιούνται και σε άλλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα τα οποία θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αεροπορικής κίνησης και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους επιβάτες και επισκέπτες, ιδίως κατά την αιχμή της τουριστικής περιόδου.