Ιπτάμενα οχήματα θα πραγματοποιούν τουριστικές πτήσεις έξω από την ατμόσφαιρα της Γης και θα προσφέρουν τη μοναδική εμπειρία υποτροχιακών πτήσεων στους επιβάτες.

Εδώ και μία δεκαετία περίπου, ιδιωτικές εταιρείες που έχουν δημιουργήσει μεγιστάνες της σύγχρονης οικονομίας, όπως ο ιδιοκτήτης της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, κατασκευάζουν ιπτάμενα οχήματα για διαστημικά ταξίδια, τα οποία θα προσφέρουν στους επιβάτες τη δυνατότητα να βλέπουν τη Γη όπως τη βλέπουν και οι αστροναύτες.

Πριν από λίγες μέρες η εταιρεία Blue Origin του Μπέζος πραγματοποίησε την τελευταία και πιο κρίσιμη δοκιμή της διαστημικής κάψουλας που έχει κατασκευάσει για τουριστικά ταξίδια.

Μέσα στην «Crew Capsule», όπως ονομάζεται η κάψουλα, τοποθετήθηκαν κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος και κάμερες στο εσωτερικό της κάψουλας παρακολουθούσαν την πτήση για να καταγράψουν τυχόν προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν. Η δοκιμή ήταν απόλυτα πετυχημένη και έτσι τα στελέχη της Blue Origin υποστηρίζουν ότι εντός του 2018 θα καλέσουν τους πρώτους επιβάτες για μια βόλτα έξω από τον πλανήτη.

Κάθε θέση έχει δικό της μεγάλο παράθυρο για να απολαμβάνει τη μοναδική θέα ο επιβάτης, ο οποίος θα έχει μπροστά του και μια οθόνη αφής στην οποία θα προβάλλονται όλα τα δεδομένα της πτήσης.

Ο διαστημικός τουρισμός φαίνεται να κάνει δυναμικά την είσοδό του στην τουριστική βιομηχανία, προσελκύοντας όλο και μεγαλύτερο κοινό που αναζητά νέες εμπειρίες.