Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σημειώνονται στην Ευρώπη, λόγω του κύματος σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει πολλές χώρες.

Η καταιγίδα Ελεανόρ, η τέταρτη που περνά φέτος από τη δυτική Ευρώπη, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 160 χιλιομέτρα την ώρα, είχε ως αποτέλεσμα, εκτός των μεγάλων προβλημάτων, να προκληθούν πολλά δυστυχήματα και πολλά προβλήματα στις αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, που έφτασαν τα 163 χιλιόμετρα την ώρα στην Ελβετία και τα 147 χιλιόμετρα στη βόρεια Γαλλία, σε πολλές χώρες σημειώθηκαν προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες. Στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού το πρωί παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην αναχώρηση του 60% των πτήσεων. «Στην περιοχή του Παρισιού και του Ρουασί τόσο ισχυροί άνεμοι είχαν να σημειωθούν από το 2010», ανέφερε ο μετεωρολόγος Φρεντερίκ Νατάν.

Τουλάχιστον 252 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Σχίπολ του Άμστερνταμ

Πολύωρες καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων σημειώθηκαν επίσης στο αεροδρόμιο του Στρασβούρου και περίπου 20 πτήσεις ακυρώθηκαν στη Φραγκφούρτη στη Γερμανία. Προβλήματα αναφέρθηκαν και στη Ζυρίχη στην Ελβετία.

Η φονική κακοκαιρία συνεχίζεται με τους ειδικούς να προειδοποιούν για έντονα φαινόμενα και να εφιστούν την προσοχή στους πολίτες των περιοχών όπου αυτά θα εκδηλωθούν.