Πολικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, στο βορειανατολικό τμήμα των ΗΠΑ με το ψύχος να έχει στοιχίσει τη ζωή σε 22 ανθρώπους, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ιστορικό χαμηλό βούτηξε ο υδράργυρος, στους -15 βαθμούς, στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, όπου από το Σάββατο επικρατεί χάος εξαιτίας των ακυρώσεων πτήσεων και καθυστερήσεων στις απογειώσεις και προσγειώσεις.

Καμία διεθνής πτήση δεν προσγειώθηκε στο Terminal 1, όπου συνήθως φθάνουν οι πτήσεις της Air France, της Japan Airlines, της Korean Air και της Lufthansa. Συνολικά 94 πτήσεις ακυρώθηκαν και 17 πτήσεις εξετράπησαν προς άλλα αεροδρόμια το Σάββατο.

Περισσότερες από 500 πτήσεις προς και από το JFK έχουν ακυρωθεί και σε σχεδόν 1.400 έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις από την Παρασκευή το πρωί έως την Κυριακή το απόγευμα, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.

«Οι πολικές θερμοκρασίες συνεχίζουν να προκαλούν βλάβες στα μηχανήματα και να καθυστερούν τις υπηρεσίες» επισήμανε σε δελτίο Τύπου η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ, που διαχειρίζεται το JFK.

Εσπασαν σωληνώσεις στον τερματικό σταθμό 4

Παράλληλα, τμήμα του τερματικού σταθμού 4 πλημμύρισε αφού έσπασαν οι σωληνώσεις ύδρευσης, όπως έγινε γνωστό από το αεροδρόμιο.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται όγκοι νερού να πέφτουν από την οροφή σε αίθουσα παραλαβής αποσκευών, ενώ εκατοντάδες βαλίτσες έχουν απομακρυνθεί.

«Το ύψος του νερού φθάνει τα 8 εκατοστά στο δυτικό τμήμα του τερματικού σταθμού 4» διευκρίνισε η Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ.

Η διεύθυνση του JFK ζήτησε από τους επιβάτες που φεύγουν από Νέα Υόρκη να επιβεβαιώνουν μέσω των εταιρειών τους ότι οι πτήσεις τους θα εκτελεστούν κανονικά προτού μεταβούν στο αεροδρόμιο, με ανάρτηση στο Twitter. 

Στη Βοστόνη, τα θερμόμετρα έδειξαν την Κυριακή το πρωί -19 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία ρεκόρ για την 7η Ιανουαρίου από το 1896.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται αύξηση της θερμοκρασίας τις επόμενες ώρες.