Ταλαιπωρία ωρών βίωσαν οι επιβάτες στο Διεθνές αεροδρόμιο Ρόδου «Διαγόρας», εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και υποδομών.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (15-01-2018), λόγω της 3ωρης στάσης εργασία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, συνέπεσαν δύο πτήσεις μαζί. Ως αποτέλεσμα, υπήρξε καθυστέρηση στη μεταφορά των επιβατών από το αεροπλάνο στο κτίριο του αεροδρομίου καθώς και καθυστέρηση της μεταφοράς των αποσκευών τους στην περιοχή παραλαβής αποσκευών.

Στις 21:30 πραγματοποιήθηκαν δύο πτήσεις συγκεκριμένης εταιρείας (η μια ήταν η προγραμματισμένη και η άλλη η πτήση που είχε ακυρωθεί το πρωί), με αποτέλεσμα να χρειαστεί να λειτουργήσουν παράλληλα και οι δύο ταινίες παραλαβής αποσκευών.

Έτσι και ενώ στην δεύτερη περίπτωση οι αποσκευές άργησαν αισθητά προκειμένου να φορτωθούν και να εμφανιστούν στην περιοχή παραλαβής αποσκευών, αμέσως μόλις ξεκίνησε ο ιμάντας με τις αποσκευές, κόλλησε, με αποτέλεσμα οι βαλίτσες να βρίσκονται για πολύ ώρα σε συγκεκριμένο σημείο και να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί η μεταφορά τους, άρα και η παραλαβή απο τους επιβάτες.

Εξαιτίας μάλιστα της έλλειψης προσωπικού, υπήρξε καθυστέρηση μέχρι να δοθεί η λύση από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου, ενώ μάλιστα λίγη ώρα μετά που ξεκόλλησαν τις βαλίτσες από τον χαλασμένο ιμάντα, «κόλλησε» η νέα φουρνιά βαλιτσών.

Έτσι, οι επιβάτες περίμεναν για περισσότερη από μισή ώρα για να παραλάβουν τις βαλίτσες τους, με αποτέλεσμα να επιχειρήσουν μόνοι τους να «ξεκολλήσουν» τις βαλίτσες από τον χαλασμένο ιμάντα.