Πολλά προβλήματα σε πτήσεις καταγράφονται, μεταξύ άλλων, εξαιτίας της καταιγίδας «Φρειδερίκη» που πλήττει τη βόρεια Ευρώπη και έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 9 ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, αφού παρέλυσε χθες, 18 Ιανουαρίου, τις συγκοινωνίες στις δυτικές περιοχές της Γερμανίας, η καταιγίδα Φρειδερίκη κατευθύνεται προς τα ανατολικά. Νωρίς το απόγευμα οι άνεμοι ξεπερνούσαν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα. Στον ορεινό όγκο του Χαρτς, στην κεντρική Γερμανία, καταγράφηκαν ριπές ανέμου ταχύτητας έως και 203 χιλιομέτρων.

Η καταιγίδα, που προερχόταν από τη Βόρεια Θάλασσα, προκάλεσε νωρίτερα, σοβαρά προβλήματα στην Ολλανδία και το Βέλγιο. Στο αεροδρόμιο Σχίπχολ του Άμστερνταμ αναβλήθηκαν πολλές πτήσεις το πρωί. Τα δρομολόγια επαναλήφθηκαν το απόγευμα, ωστόσο ο αέρας παρέσυρε τις λαμαρίνες στη στέγη ενός τερματικού σταθμού και οι αρμόδιοι αναγκάστηκαν να κλείσουν δύο αίθουσες αναχωρήσεων. Ακυρώθηκαν συνολικά 320 πτήσεις.

Ματαιώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων καταγράφηκαν και στα γερμανικά αεροδρόμια του Ντίσελντορφ και του Μονάχου. Από το μεσημέρι, δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί καμία πτήση στο Ντίσελντορφ. Αδύνατη ήταν η απογείωση και από το αεροδρόμιο του Ανόβερου.