Η Volotea είναι η πέμπτη πιο ακριβής αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της αμερικανικής εταιρείας ανεξάρτητων αεροναυτικών πτήσεων FlightStats για το μήνα Δεκέμβριο του 2017.

Το ποσοστό απόδοσης της Volotea σχετικά με το χρόνο άφιξης έφθασε το 80%, σύμφωνα με τα μηνιαία στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η κορυφαία ανεξάρτητη εταιρεία παροχής συμβουλών αεροπορικών εταιρειών, FlightStats, με έδρα τις ΗΠΑ.

Επιπλέον, η Volotea είναι μία από τις αεροπορικές εταιρείες με τα χαμηλότερα ποσοστά ακύρωσης στον κόσμο. Το ποσοστό όσον αφορά στην κανονική εκτέλεση των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας έφθασε το 99,9%, πέρυσι. Συγκεκριμένα, από τις 44.500 πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2017, μόνο 49 ακυρώθηκαν.

Η Volotea παρουσίασε και πάλι σημαντική αύξηση στις δραστηριότητές της και σε αριθμό μεταφερόμενων επιβατών το 2017, καθώς ήταν και πάλι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους μεγάλους LCC στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Volotea είναι επίσης μια από τις δέκα αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, οι οποίες δρομολόγησαν περισσότερα δρομολόγια το 2017. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Volotea έφθασε το 90% σε ποσοστό σύστασης πελατών.

«Τα ποσοστά ακρίβειας της Volotea δείχνουν τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματική απόδοση των ομάδων μας, αλλά και τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους επιβάτες μας μια καλή πτήση, πάντα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές», δήλωσε ο Carlos Muñoz, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Volotea.

Το FlightStats, μέρος της FlightGlobal, είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών δεδομένων πτήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, σε πραγματικό χρόνο σε εταιρείες και άτομα που επικεντρώνονται στην εμπορική αεροπορία.