Η Cobalt Air ολοκλήρωσε με επιτυχία την είσοδο της στο σύστημα κρατήσεων επιβατών της Sabre.

Η τεχνολογία έχει ως στόχο να συμβάλει στη σημαντική αύξηση των εσόδων της αεροπορικής εταιρείας και να προσφέρει νέες εμπειρίες στους ταξιδιώτες.

Η εισαγωγή του νέου συστήματος αποτελεί μέρος του γενικού οράματος της αεροπορικής εταιρείας για την επίτευξη σταθερής μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, κερδοφορίας και υψηλής ποιότητας υπηρεσίας για τους επιβάτες της. Η αεροπορική εταιρεία προτίθεται να επιτύχει αυτούς τους στόχους με την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών που ενισχύουν την απόδοση. Τώρα όλες οι κρατήσεις της Cobalt και οι κρίσιμες αεροπορικές μεταφορές έχουν μεταφερθεί στη Sabre (NASDAQ: SABR).

«Η Κύπρος είναι μια συναρπαστική χώρα για την αεροπορία, η οποία σημειώνει αύξηση 15% σε ετήσια βάση, στη ζήτηση για ταξίδια και βρίσκεται σε ιδανική θέση ανάμεσα σε τρεις ηπείρους» δήλωσε ο Andrew Madar, Διευθύνων Σύμβουλος της Cobalt Air. «Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Sabre για να διαχειριστούμε τις κεντρικές μας κρατήσεις, η Cobalt είναι πλέον σε θέση να αξιοποιήσει αυτή την ανάπτυξη και να προσφέρει μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών για να καλύψει μια αυξανόμενη ζήτηση. με μερικούς από τους μεγαλύτερους μεταφορείς στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, που αναμένουμε να αυξήσουμε το μερίδιο αγοράς μας και να οδηγήσουμε σε ένα συναρπαστικό μέλλον».

Τα επιτυχημένα σχέδια επέκτασης του Cobalt αναμένεται να την αναδείξουν ως τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας μέχρι το καλοκαίρι του 2018, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ιδρύθηκε μόλις το 2015 και ήδη πετά σε 20 προορισμούς σε 12 χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Το νέο της τεχνολογικό σύστημα αναμένεται να παράγει πρόσθετα έσοδα μέσω της αύξησης της πώλησης των ναύλων και των νέων βοηθητικών υπηρεσιών και με την προσέλκυση νέων πελατών μέσω μιας ανώτερης πτητικής εμπειρίας.

«Η Cobalt είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία σε μια χώρα που καλωσορίζει περίπου 4,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο», δήλωσε ο Dino Gelmetti, αντιπρόεδρος της EMEA, Airline Solutions, Sabre. «Χρειάζεται τώρα ένα ισχυρό, έξυπνο και πελατοκεντρικό σύστημα πληροφορικής το οποίο μπορεί να την οδηγήσει στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης. Η τεχνολογία της Sabre θα βοηθήσει την αεροπορική εταιρεία να ανταποκριθεί σε κάθε πυλώνα του οράματός της, βελτιώνοντας την εμπειρία των πελατών, διευκολύνοντας την ανάπτυξη, μεγιστοποιώντας τα κέρδη, και πρωτοπορώντας στην καινοτομία. Οι αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία κράτησης θέσεων επιβατών μπορούν να αναμένουν αύξηση των κερδών, γεγονός που τους επιτρέπει να επενδύσουν στην ανάπτυξή τους και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές στην παγκόσμια αγορά».

Περισσότερες από 225 αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν σήμερα την τεχνολογία της Sabre για να μειώσουν το λειτουργικό κόστος, να αυξήσουν τα κέρδη και να μετατρέψουν τον τρόπο με τον οποίο εξυπηρετούν τους ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς στον κόσμο.