Απίστευτο κι όμως αληθινό! Πιλότος αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας ενός επιβάτη που… αεριζόταν και αρνούνταν πεισματικά να σταματήσει.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα σε πτήση της Transavia Airlines από το Ντουμπάι στο Άμστερνταμ.

Δύο άνδρες που καθόταν δίπλα στον επιβάτη, του ζήτησαν να σταματήσει να αερίζεται, όμως ο ίδιος αρνήθηκε. Μάλιστα, ο ίδιος ο πιλότος του έκανε έκκληση αλλά και πάλι αρνήθηκε.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει άγριος καβγάς μεταξύ του άνδρα που αεριζόταν με τον διπλανό του και ο πιλότος να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Βιέννης. Η αστυνομία μπήκε στο αεροσκάφος για έλεγχο και μετά από ενημέρωση που είχε από το πλήρωμα απομάκρυνε τους δύο άνδρες καθώς επίσης και δύο γυναίκες αδερφές.

Η μία από τις γυναίκες που απομακρύνθηκε από το αεροπλάνο ονομάζεται Nora Lacchab και είναι φοιτήτρια στο Ρότερνταμ. Η 25χρονη με καταγωγή από το Μαρόκο και την Ολλανδία δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό: «Δεν είχαμε καμία σχέση με τον καβγά. Επειδή είμαστε μαροκινές προκαλούμε προβλήματα; Δεν θα περάσει αυτό. Δεν είχαμε ιδέα ποιοι ήταν αυτοί οι δύο άνδρες. Είχαμε την ατυχία να καθόμαστε στην ίδια σειρά.».

Και οι τέσσερις επιβάτες έχουν συλληφθεί και αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια.

Η εταιρεία Transavia Airlines, υποστηρίζει σε ανακοίνωση της πως και οι τέσσερις επιβάτες ενεπλάκησαν στον καβγά: «Σκοπός του πληρώματος είναι να διασφαλίσει μια ασφαλή πτήση. Όταν οι επιβάτες είναι επικίνδυνοι, παρεμβαίνουν. Έχουν εκπαιδευτεί γι αυτό και ξέρουν που είναι τα όρια. Η Transavia στέκεται στο πλευρό των πιλότων και του πληρώματος».