Στην κατασκευή αεροταξί θα στραφεί η η κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων Porsche.
«Αυτό έχει νόημα. Όταν οδηγώ από το Zuffenhausen στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης, χρειάζομαι τουλάχιστον μισή ώρα, αν είμαι τυχερός. Με το αεροταξί θα χρειαστώ λιγότερο από τέσσερα λεπτά», δήλωσε ο διευθυντής Πωλήσεων Άντερλεχτ φον Πλάτεν στο περιοδικό Automobilwoche.
«Το θέμα μάς ενδιαφέρει. Μπορώ να φανταστώ ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στη διαδρομή της Porsche», πρόσθεσε.
Η θυγατρική της Volkswagen θέλει να παρουσιάσει σύντομα ένα σκίτσο για τον σχεδιασμό. Ως εκ τούτου, η εταιρεία έχει κατά νου ένα αεροσκάφος, στο οποίο ο επιβάτης μπορεί επίσης να πάρει τον έλεγχο. «Έχετε μόνος σας μια Porsche- αυτό θα μπορούσε να συμβεί με ένα drone. Αλλά χωρίς την ανάγκη άδειας πιλότου, επειδή η συσκευή μπορεί να κάνει πολλά», επισήμανε ο Άντερλεχτ φον Πλάτεν. Θεωρεί πιθανή τη χρήση του Porsche drone, μεταξύ άλλων και σε μητροπολιτικές περιοχές.
Η ιδέα αυτή δεν αποτελεί καινοτομία, αφού οι γερμανικές εταιρείες εργάζονται ήδη για να πετούν οι επιβάτες στον αέρα με τρόπο παρόμοιο με τα ταξί. Για παράδειγμα, η εταιρεία Lilium στο Μόναχο έχει ολοκληρώσει κάποια σχέδια χρηματοδότησης ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων το φθινόπωρο. Το ηλεκτροκινούμενο αεροσκάφος θα μεταφέρει τους πέντε επιβάτες του με φορτίο, σε απόσταση μέχρι 300 χιλιόμετρα και θα φτάσει ταχύτητα 300 χιλιομέτρων την ώρα. Θα κάνει κάθετη εκκίνηση και θα πραγματοποιεί στη συνέχεια πτήση προς τα εμπρός.
Προφανώς, τα πλεονεκτήματα έναντι των αυτοκινήτων ή των συρμών είναι προφανή, καθώς τα αεροπορικά ταξί θα έδιναν «ανάσα» στην κίνηση στους δρόμους, συνδέοντας ταυτόχρονα πιο απομακρυσμένες περιοχές. Επιπλέον, δεν χρειάζονται καμία περίπλοκη υποδομή όπως αυτοκινητόδρομοι ή σιδηροδρομικοί σταθμοί.
Υπενθυμίζεται ότι η Airbus εργάζεται σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα όπως το «Vahana» μήκους 5,7 μέτρων και πλάτους 6,2 μέτρων που τροφοδοτείται από οκτώ ηλεκτροκινητήρες, και θα πρέπει να είναι έτοιμη για σειρά παραγωγής το 2020.