Είναι γεγονός, πως ξεκινά στις αρχές Ιουνίου η τακτική αεροπορική σύνδεση Λάρνακας – Αράξου, η οποία θα είναι και η μοναδική μέχρι στιγμής, καθώς οι άλλες είναι πτήσεις τσάρτερ. Ωστόσο, σημειώνεται ότι αν η επιβατική κίνηση εξελιχθεί καλά , τότε η γραμμή θα διατηρηθεί ενεργή και τον χειμώνα.

Η Κυπριακή εταιρεία TUS θα έχει απευθείας συνδέσεις από Λάρνακα για Άραξο κάθε Παρασκευή και Δευτέρα. Τη Δευτέρα η πτήση θα φτάνει στον Άραξο στις 13.15 και θα αναχωρεί στις 14.05 και την Παρασκευή η άφιξη θα είναι στις 9.15 το πρωί και η αναχώρηση στις 10.20. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος αναμένεται μεγάλη αύξηση τουριστών από την Πολωνία, επιστρέφει η Ουκρανία μετά από δύο περίπου χρόνια απουσίας , ενώ αύξηση αναμένεται και στον αριθμό των Ρώσων τουριστών, σύμφωνα με το thebest.gr. Ωστόσο πρόκειται για πτήσεις τσάρτερ , οι οποίες, βέβαια, όταν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις εξυπηρετούν και άλλους επιβάτες.

Επισημαίνεται, ότι εχθές μάλιστα προσγειώθηκαν στον Άραξο δύο πτήσεις τσάρτερ από Ιταλία, μία το πρωί και μία το απόγευμα.

Οι πρώτοι τουρίστες που προσγειώθηκαν φέτος στον Άραξο για τη νέα τουριστική σεζόν, στο τέλος Απριλίου, ήταν Γάλλοι.

Ακόμη, συχνές θα είναι οι πτήσεις αυτό το καλοκαίρι από την Πολωνία, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο. Κάθε Σάββατο θα προσγειώνονται στον Άραξο τέσσερα αεροπλάνα το πρωί και ένα το απόγευμα.

Επίσης, αναμένονται με τσάρτερ τουρίστες από Γερμανία, οι οποίοι σταθερά προτιμούν τη Δυτική Αχαΐα και την Ηλεία, από Λευκορωσία, Εσθονία, Ισραήλ, Βέλγιο Σλοβακία, Κροατία, Λιθουανία.

Μέσα στον Μάιο θα φτάσουν, εκτός από Γαλλία και Ιταλία, πτήσεις από Γερμανία, Ισραήλ, Εσθονία, Βέλγιο, Λευκορωσία.

Τέλος, υπογραμμίζεται το γεγονός, πως το αεροδρόμιο του Αράξου παραμένει ακόμα κρατικό και παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και χρηματοδότηση για τις υποδομές κλπ., κατάφερε πρόσφατα να αποσπάσει βραβείο (προήλθε από τον Ρωσικό τουριστικό οργανισμό TEZ TOUR, στο πλαίσιο του θεσμού των διεθνών τουριστικών βραβείων Worldberry) και τα τελευταία χρόνια να αυξήσει την επιβατική του κίνηση.