Η Aeromexico, η παγκόσμια αεροπορική εταιρεία του Μεξικού, ανακοινώνει την έναρξη  υπηρεσίας σε δύο νέες εποχιακές διαδρομές προς την Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική από την Πόλη του Μεξικού. Η Punta Cana στη Δομινικανή Δημοκρατία και η Λιβερία στην Κόστα Ρίκα είναι οι νέοι προορισμοί που ο αερομεταφορέας θα προσθέσει στο δίκτυο διαδρομών του από τις 2 Νοεμβρίου και τις 10 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, η Aeromexico έχει εξυπηρετήσει την αγορά της Κεντρικής Αμερικής για περισσότερα από 11 χρόνια και σήμερα προσφέρει μία πτήση ανά ημέρα στο Santo Domingo στη Δομινικανή Δημοκρατία και δύο πτήσεις την ημέρα στο Σαν Χοσέ στην Κόστα Ρίκα, σε δύο χώρες, δηλαδή,  που αυξάνουν σταθερά τις διμερείς εμπορικές σχέσεις τους με το Μεξικό.

Η Punta Cana, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Δομινικανής Δημοκρατίας, είναι ο ιδανικός προορισμός για ταξιδιώτες που θέλουν να απολαύσουν τις μοναδικές παραλίες, τη λευκή άμμο και τα τυρκουάζ κύματα που κάνουν αυτό το μέρος έναν παράδεισο. Με όλα τα ξενοδοχεία, καζίνο, νυχτερινή ζωή και 11 γήπεδα γκολφ που βρίσκονται κατά μήκος της ακτής, αυτός ο προορισμός προσφέρει όλες τις ανέσεις που απαιτούνται για να απολαύσετε και να αποσυνδέσετε.

Από την πλευρά της, η Δομινικανή Δημοκρατία έχει γίνει ο κύριος επενδυτικός προορισμός του Μεξικού στην Καραϊβική.

Από την άλλη πλευρά, η Λιβερία, που βρίσκεται στην επαρχία Guanacaste της Κόστα Ρίκα, διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών επισκεπτών, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, τοπική κουζίνα και νυχτερινή ζωή. Αυτός ο προορισμός θεωρείται σημείο συγκέντρωσης στο Guanacaste, καθώς επιτρέπει εύκολη πρόσβαση και ταξίδια σε μοναδικά σημεία οικοτουρισμού, όπως παραλίες στον Ειρηνικό Ωκεανό και εθνικά πάρκα της χώρας.

Το Μεξικό είναι η δεύτερη χώρα στην αμερικανική ήπειρο με τις υψηλότερες άμεσες ξένες επενδύσεις στην Κόστα Ρίκα μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχουν επί του παρόντος 37 εταιρείες του Μεξικού που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο προορισμό. 

Τέλος, η Aeromexico θα εξυπηρετεί και τα δύο δρομολόγια με δύο πτήσεις την εβδομάδα χρησιμοποιώντας το αεροσκάφος Embraer 190 με 99 θέσεις επιβατών, με 11 στην Clase Premier, την καμπίνα επιχειρηματικής θέσης Aeromexico.