Η πλατφόρμα AeroViewer δεν λειτουργεί όπως οι κλασικές βάσεις φωτογραφιών και video (image bank & stock footage bank). Δηλαδή δεν υπάρχουν προεπιλεγμένα video συγκεκριμένης διάρκειας. Στην πλατφόρμα AEROVIEWER υπάρχουν 1.000.000 δευτερόλεπτα «συνεχόμενο» video από τα οποία ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να διαλέξει τα δικά του «κομμάτια» (segments of video).

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, η πλατφόρμα έχει τη δυνατότητα να τα ενώσει αυτόματα (automated editing) και έτσι ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό video-movie. Αυτό μπορεί να διευκολύνει τον χρήστη, καθώς το βίντεο είναι διαθέσιμο για ενσωμάτωση στο site του χρήστη, χωρίς download και upload. 

Το ίδιο συμβαίνει και με τις φωτογραφίες. Με βάση τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας γίνεται το εξής: Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα καρουσέλ με 20 φωτογραφίες που θα διαλέξετε εσείς (από τις 800.000 που διαθέτει προς το παρόν η πλατφόρμα) και που θέλετε να εμφανίζονται στο site σας με την μορφή slide-show. Απλά τις επιλέγετε, τις βάζετε με τη σειρά που θέλετε να εμφανιστούν και όλα τα άλλα τα κάνει η πλατφόρμα.

Τέλος, η Geotag Aeroview που δημιούργησε αυτή την παγκοσμίως πρωτότυπη πλατφόρμα-υπηρεσία χρειάστηκε να δημιουργήσει και μια κωδικοποιημένη περιγραφή όλου αυτού του καινοτομικού σκεπτικού. Στα Αγγλικά, ο όρος που η Geotag Aeroview προτείνει, είναι: V-CaaS-TBY, δηλαδή “Visual Content as a Service Tailored By You”. Στα ελληνικά «Ελεύθερα διαμορφωμένο και παρεχόμενο ως Υπηρεσία Οπτικό περιεχόμενο (ΕΠ-ΟΥΠ).