Ανέστειλαν την πρώτη στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει για το Σάββατο 30 Ιουνίου οι εργαζόμενοι του τοπικού συλλόγου εργαζομένων αεροναυτιλίας στο αεροδρόμιο Διαγόρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη καθαριότητας στον πύργο ελέγχου.

Με χτεσινή του ανακοίνωση ο σύλλογος των εργαζομένων επισημαίνει ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) έχει προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος ενώ υπήρξαν δεσμεύσεις ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχει εγκατασταθεί εργολάβος που θα αναλάβει την καθαριότητα των χώρων.  Παράλληλα, αναφέρει ότι ιδιώτης με δική του πρωτοβουλία ανέλαβε τον καθαρισμό προσωρινά μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι επιφυλάσσονται για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία που έχει υποσχεθεί η ΥΠΑ να ξεκινήσει για την ανάδειξη εργολάβου καθαριότητας, τονίζοντας ότι θα παίρνονται αποφάσεις ανάλογα με τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες ημερομηνίες (5, 11 και 15 Ιουλίου) των στάσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν.

Η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:
«Μετά την ενημέρωσή μας για:
i. τις ενέργειες που η ΥΠΑ δρομολόγησε προς επίλυση του προβλήματος του καθαρισμού των χώρων εργασίας του προσωπικού στο κτίριο του Πύργου Ελέγχου του αεροδρομίου Ρόδου,
ii. τη δέσμευση της διοίκησης ως προς την ολοκλήρωση των ενεργειών και την εγκατάσταση εργολάβου καθαριότητας μέχρι το τέλος Ιουλίου, καθώς και
iii. την ανάληψη πρωτοβουλίας ιδιωτικού φορέα από τον αεροπορικό χώρο (και φυσικά όχι της διαχειρίστριας εταιρίας του αεροδρομίου) για προσωρινό καθαρισμό σε όλους τους χώρους της Αεροναυτιλίας μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος από το ∆ημόσιο.
Με ομόφωνη απόφαση του ∆.Σ. του Συλλόγου,

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ
η εξαγγελθείσα στάση εργασίας της 30ης Ιουνίου 2018.
Επιφυλασσόμαστε για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων εφόσον, δεν συνεχιστεί και ολοκληρωθεί η διαδικασία οριστικής επίλυσης του προβλήματος έως το τέλος Ιουλίου και ο τακτικός καθαρισμός των χώρων εργασίας και των τριών τμημάτων της Αεροναυτιλίας και των κοινόχρηστων χώρων, όπως συμφωνήθηκε, από σήμερα μέχρι και την οριστική διευθέτηση του προβλήματος.
Ενδεχόμενη αναστολή των επόμενων εξαγγελθεισών στάσεων εργασίας θα κρίνεται εκ νέου, ανάλογα με τις εξελίξεις. Σε αντίθετη περίπτωση οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Με εντολή διοικητικού συμβουλίου
Ο πρόεδρος Αντώνης Ελευθεριάδης
Ο Γεν. Γραμματέας Μάνος Καλλιουδάκης»