Θετικά ξεκίνησε η διεθνής έκθεση αεροναυπηγικής στο Φάρνμποροου για τη Boeing, η οποία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την DHL, που προβλέπει την απόκτηση από τον διεθνή αερομεταφορέα 14 Boeing 777 Freighters και δικαιώματα αγορά επιπλέον 7 αεροσκαφών ίδιου τύπου.

Η συμφωνία παραγγελίας ύψους 4,7 δισ. δολαρίων, σε τρέχουσες τιμές καταλόγου, ανακοινώθηκε κατά την έναρξη της διεθνούς αεροναυπηγικής έκθεσης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση 14 νέων 777 Freighters, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου μας μακρινών αποστάσεων με το πλέον αποδοτικό από πλευράς κατανάλωσης καυσίμου τύπο αεροσκαφών, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου της DHL για μηδενικούς ρύπους έως το 2050», δήλωσε ο Charlie Dobbi, εκτελεστικός πρόεδρος Global Operations Network & Aviation της DHL.

Σύμφωνα με το emea.gr, η DHL ήταν ο πρώτος αερομεταφορέας που εισήγαγε το Boeing 777 στα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων. Η νέα αυτή παραγγελία της DHL προς την Boeing θα διπλασιάζει το μέγεθος του παγκόσμιου στόλου 777 της DHL, επιτρέποντας στην εταιρεία να εξυπηρετήσει περισσότερες αγορές και πελάτες.

«Το 777 Freighter είναι ένα αεροσκάφος που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες της DHL, καθώς χάρη στην εξαιρετική ικανότητα ωφέλιμου φορτίου και στην απόσταση που μπορεί να καλύψει, εξυπηρετεί το εκτεταμένο διηπειρωτικό δίκτυό της και την απαράμιλλη αξιοπιστία της», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Boeing Commerical Airplanes, Kevin McAllister.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Boeing 777 Freighter είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος διπλού κινητήρα στον κόσμο, το οποίο μπορεί να καλύψει απόσταση 4.900 ναυτικών μιλίων (9.070 χλμ.) με φορτίο 102 τόνων.