Καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν σε πτήσεις από την Κύπρο προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ ανέφεραν ότι σοβαρότατα προβλήματα στην διεξαγωγή του πτητικού προγράμματος του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, προκάλεσε η τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή της Αττικής, η οποία μαίνεται εκτός ελέγχου.

Πυκνοί καπνοί κάλυψαν τη γύρω περιοχή με αποτέλεσμα να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη τόσο η απογείωση όσο και η προσγείωση αεροσκαφών.

Σύμφωνα με το ikypros.com , δεκάδες πτήσεις από και προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσίασαν σημαντικές καθυστερήσεις περιλαμβανομένων και πτήσεων από την Κύπρο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Hermes Airports Αδάμος Ασπρής επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι «πράγματι μία αναχώρηση με προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσίασε σημαντική καθυστέρηση δύο με τριών ωρών».

Τέλος, ανέφερε ακόμα ότι «μία πτήση η οποία είχε αναχωρήσει από αεροδρόμιο της Μέσης Ανατολής με κατεύθυνση την Αθήνα, λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στη περιοχή της Αττικής αναγκάστηκε να προχωρήσει σε εκτροπή στο αεροδρόμιο Λάρνακας για προσγείωση».