Εναλλακτικός προορισμός για τους Νορβηγούς που αναζητούν μια διαφορετική περιπέτεια για τις διακοπές τους αποτελεί η νότια Κρήτη, σύμφωνα με την μεγαλύτερη νορβηγική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας την Aftenposten.

Με εκτενή της ρεπορτάζ η εφημερίδα που πουλάει καθημερινά περισσότερα από 150.000 φύλλα στη Νορβηγία, όπως αναφέρεται στο haniotika-nea.gr, ακολουθεί μια ομάδα συμπατριωτών της που με κανό-καγιάκ επισκέπτονται οικισμούς και παραλίες στα νότια της Κρήτης.

«Αποτελεί μια εναλλακτική λύση για να επισκεφτείτε το νησί», αναφέρεται στο δημοσίευμα που ακολουθεί τα κωπηλατικά βήματα της νορβηγικής αρμάδας στο ταξίδι της από τα Μάταλα στο Ηράκλειο, στην Παλαιόχωρα. Παράλληλα, περιγράφει με συναρπαστικό τρόπο την περιπέτεια του ταξιδιού αυτού, τις συγκινήσεις που προσφέρει, τις περιοχές που επισκέπτονται και το τοπίο της νότιας Κρήτης με τις μεγάλες απρόσιτες πλαγιές συγκρίνοντας την ομορφιά του τοπίου με αυτή των νορβηγικών φιόρδ αλλά και με τοπία στη Σκωτία.

Τέλος, οι επισκέπτες που συμμετέχουν σε αυτές τις θαλάσσιες εκδρομές έρχονται στην Κρήτη έχοντας παρακολουθήσει κάποια βασικά μαθήματα κωπηλασίας, ενώ για το ταξίδι τούς παρέχεται ο βασικός εξοπλισμός καθώς και η διαμονή και η διατροφή σε ένα κόστος περίπου 12.000 νορβηγικών κορόνων.