Καθώς οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκίνησαν, εκατομμύρια άνθρωποι θα ταξιδέψουν με αυτοκίνητο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για να φτάσουν στις πολυπόθητες διακοπές τους. Λίγα πράγματα, ωστόσο, καταστρέφουν μια τόσο ευχάριστη διαδρομή, όπως η μεγάλη συμφόρηση, δρόμοι με πολλά διόδια ή πρόστιμα. Η Goodyear δίνει αυτές τις τέσσερις συμβουλές, ώστε να έχετε ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι!

1. Αποφύγετε τα πολυσύχναστα Σαββατοκύριακα
Η οδήγηση προς ή από τις διακοπές σας μπορεί να θέλετε να πραγματοποιηθεί κατά τα Σαββατοκύριακα της 27ης -29ης Ιουλίου, 3η -5ης και 10ης -12ης Αυγούστου, αλλά δυστυχώς όλοι έχουν την ίδια ιδέα με εσάς, και συμβαίνει κάθε χρόνο. Για το λόγο αυτό, προσπαθήστε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, γιατί έτσι θα κερδίσετε πολύτιμο χρόνο. Αλλά όποτε και να προγραμματίσετε το ταξίδι σας, μην ξεχνάτε να κάνετε ένα διάλειμμα κάθε 2 ώρες. Το διάλειμμα αυτό θα σας επιτρέπει να τεντώσετε τα πόδια σας και τα παιδιά σας να απελευθερώσουν την ασυγκράτητη ενέργειά τους.

2. Αποφύγετε τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους
Παρόλο που τα ελαστικά Eagle F1 Asymmetric 3 της Goodyear επιτρέπουν πλέον και σε μεγαλύτερα αυτοκίνητα να επιτύχουν την καλύτερη απόδοση σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους- καθώς μια βελτιστοποιημένη κατασκευή βελτιώνει το χειρισμό του SUV – ίσως θέλετε να παρακάμψετε τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους λόγω πιθανότητας εμπλοκής.

3. Διαβάστε τα νέα
Οι οδικοί κανονισμοί αλλάζουν από καιρό σε καιρό, οπότε θα πρέπει να γνωρίζετε τα νέα δεδομένα που αφορούν όλους τους οδηγούς.

4. Τηρείτε αποστάσεις
Εάν οδηγείτε ένα SUV, τα ελαστικά Eagle F1 Asymmetric 3 SUV σας προσφέρουν μια μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος, 1,2 μέτρων σε στεγνό οδόστρωμα, σε σύγκριση με τον επόμενο καλύτερο ανταγωνιστή του. Αλλά ακόμα και τότε πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Εάν οδηγείτε με 120 χλμ./ώρα, πρέπει να οδηγείτε τουλάχιστον 60 μέτρα πίσω από το αυτοκίνητο που βρίσκεται μπροστά σας. Σε ομίχλη ή υγρό οδόστρωμα, αυξήστε ακόμη περισσότερο την απόστασή σας και θυμηθείτε να ανάψετε τους προβολείς σας για λόγους ασφαλείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Goodyear και τα προϊόντα της, επισκεφθείτε το www.goodyear.com/corporate.