Ένα αεροπλάνο της Jet2 τέθηκε χθες εκτός λειτουργίας μετά από προβλήματα σε δύο πτήσεις μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, μετέδωσε το BBC σύμφωνα με το cretedoc.gr.

Η μια από τις πτήσεις, την περασμένη Πέμπτη, έγινε από το Ηράκλειο για το Μάντσεστερ της Αγγλίας, με το αεροσκάφος να αντιμετωπίζει πρόβλημα στα πτερύγια κατά την προσγείωση.
Το ίδιο αεροσκάφος έκανε το βράδυ της Δευτέρας το δρομολόγιο από τη Λάρνακα της Κύπρου για το Λιντς της Αγγλίας και παρουσίασε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα κατά την προσγείωση.

Μετά το διπλό πρόβλημα η εταιρεία χθες ανακοίνωσε ότι αποσύρει το αεροσκάφος μέχρι να διαπιστώσει ακριβώς το πρόβλημα και να το επιλύσει.

Τα πτερύγια χρησιμοποιούνται για την επέκταση της επιφάνειας του φτερού του αεροσκάφους κατά την απογείωση και την προσγείωση.

Τέλος, η αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο Λιντς δήλωσε ότι «ο κυβερνήτης της πτήσης LS466 του Jet2.com έλαβε προειδοποιητική ένδειξη από το σύστημα παρακολούθησης του αεροσκάφους, ενώ το πλήρωμα ήταν έτοιμο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Leeds».