Συναγερμός σήμανε στο Αεροδρόμιο του Gatwick, στο Λονδίνο, μετά από αναφορά για πρόβλημα στο σύστημα τροχών αεροσκάφους της Virgin Atlantic.

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αρχών ασφαλείας πτήσεων και της Πυροσβεστικής, ενώ για πολύ ώρα δεν γίνονταν προσγειώσεις και απογειώσεις άλλων αεροσκαφών, προκειμένου το αεροπλάνο να εκτελέσει προσγείωση υπό ιδιαίτερες συνθήκες, σύμφωνα με τη real.gr.

Αφού έκανε απόρριψη καυσίμων και πτήσεις γύρω απο το αεροδρόμιο για αρκετή ώρα, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση, επιτυχώς και δίχως να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Αμέσως μετά την προσγείωση και αφού το αεροσκάφος οδηγήθηκε στην θέση στάθμευσης, προκειμένου να βγουν με ασφάλεια οι επιβαίνοντες, άρχισε ο καθαρισμός του διαδρόμου προσγείωσης – απογείωσης, ώστε να απομακρυνθούν τυχόν εξαρτήματα και άλλα υλικα.

Μετά από περίπου μία ώρα, αποκαταστάθηκε η ομαλή λειτουργία του Gatwick και συνεχίστηκε το πρόγραμμα αναχωρήεων και προσγειώσεων των πτήσεων, που καθυστέρησαν λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.