Ιδιαίτερα νωρίς, όσο ποτέ στο παρελθόν, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος στην Αυστρία, ο TUI-Austria, ανοίγει από τώρα τη σεζόν των κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2019 για την Ελλάδα, «η οποία σίγουρα θα παραμείνει και την επόμενη χρονιά ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Αυστριακών για καλοκαιρινές διακοπές, με την αντίστοιχη υψηλή ζήτηση» όπως δήλωσε σήμερα η γενική διευθύντρια του ομίλου, Λίζα Βέντιγκ όπως αναφέρεται από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτός είναι και ο λόγος που ήδη μπορούν να γίνονται κρατήσεις για 55 πτήσεις, από τις οποίες 16 πτήσεις «charter» την εβδομάδα. Από τη Βιέννη θα υπάρχουν πολλές πτήσεις την εβδομάδα με προορισμούς τα ελληνικά νησιά Κρήτη, Ρόδο, Κω ή Κέρκυρα, ενώ επίσης υπάρχουν ήδη προσφορές προς ελληνικούς προορισμούς με απευθείας πτήσεις από τις αυστριακές πόλεις Γκρατς, Λιντς, Ίνσμπρουκ και σύντομα πρόκειται να παρουσιαστεί το πρόγραμμα πτήσεων από το Σάλτσμπουργκ.

Όπως αναφέρθηκε σχετικά, κρατήσεις μπορούν επίσης να γίνονται ήδη από τώρα και για ένα μεγάλο μέρος των ξενοδοχείων, ενώ έχουν ανοίξει πλήρως οι κρατήσεις για αυτά του ομίλου TUI , δηλαδή Robinson, TUI Magic Life, TUI Family Life, TUI Blue, Best Family, TUI Sensimar. Για να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στους πελάτες της για διακοπές στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019, ο TUI-Austria προχωρεί τώρα σε επιπλέον συνεργασία και με την αεροπορική εταιρεία «Germania», πέραν των έως τώρα εταίρων του, «myAustrian» και «Eurowings».

Ήδη στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, κατά την παρουσίαση στη Βιέννη του προγράμματος του ομίλου για το 2018, η γενική διευθύντρια του TUI-Austria Λίζα Βέντινγκ είχε τονίσει πως «η Ελλάδα θα είναι και εφέτος, όπως και πέρυσι, στην πρώτη θέση ως ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός για τον TUI, και αυτό για τρίτη συνεχή χρονιά». Για τον λόγο αυτό, ο όμιλος είχε διευρύνει για το 2018 τη «σεζόν» για διακοπές στην Ελλάδα και είχε αυξήσει κατά 25% τις πτήσεις του προς ελληνικούς προορισμούς, επεκτείνοντας και τις προσφορές του σε ξενοδοχεία.

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες -αν όχι την πρώτη- θέσεις στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, με κατά μέσο όρο 400.000 να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας, και ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της -8,8 εκατομμύρια κάτοικοι- βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.