Εγκαινιάζεται αυτήν την ώρα η θεμελίωση του νέου Terminal στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Το Airnews.gr βρίσκεται στην τελετή και σας μεταφέρει τις δηλώσεις των παρευρισκόμενων, αλλά και τις πρώτες εικόνες.

Ειδικότερα, παρουσία υπουργών, βουλευτών, δημάρχων και αξιωματούχων της Β. Ελλάδος, της ηγεσίας της Fraport στη Γερμανία και στην Ελλάδα, ιδιοκτητών και εκπροσώπων αεροπορικών εταιρειών, τέθηκαν επισήμως τα θεμέλια για την πλήρη αναμόρφωση του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, με νέες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες.

Η αποπεράτωση και η λειτουργία του αναμένεται το 2020, όπου και οι ταξιδιώτες θα απολαμβάνουν σύγχρονες ανέσεις.

Ο επικεφαλής του ομίλου Fraport, Στέφαν Σούλτε, μιλώντας από τη Θεσσαλονίκη, δηλώσε πως τα σχέδια αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται ο γερμανικός όμιλος σηματοδοτούν την αρχή μίας νέας εποχής.

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης δήλωσε πως η «Fraport είναι ένας πραγματικός συνεργάτης για το μέλλον», ενώ ο Νίκος Μαυραγάνης Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε πως «Πρώτη φορά υπάρχει ανάπτυξη στις μεταφορές της τάξεως του 18% στη Θεσσαλονίκη και ότι με αυτό το έργο η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία θα γίνουν το επίκεντρο των Βαλκανίων».

Ο επικεφαλής του ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρης Κοπελούζος δήλωσε πως «Περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι θα απασχοληθούν στα έργα αναβάθμισης του «Μακεδονία» και περίπου 4.000 στη λειτουργία του».

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Τσίνελ ανέφερε πως «Η εταιρεία έχει δημιουργήσει έως τώρα 650 άμεσες θέσεις εργασίας».

Προσδοκάται, ότι με την ολοκλήρωση του έργου η Θεσσαλονίκη θα γίνει ένας μοντέρνος και εναλλακτικός προορισμός.