Μετά και το κλείσιμο της Cobalt, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εκτοξεύτηκαν στα ύψη, ακόμη και για αποστάσεις κοντινές.

Σύμφωνα με το philenews.com, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ελλάδας, με τις τιμές να φτάνουν πάνω από €300 ανά πτήση!

Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, «οι τιμές των εισιτηρίων προς την Ελλάδα, όχι μόνο δεν σταθεροποιήθηκαν όπως υπόσχονταν κυβερνητικοί αρμόδιοι, αλλά αντίθετα εκτοξεύθηκαν στα ύψη. Είναι αδιανόητο αυτή τη στιγμή η τιμή του αεροπορικού εισιτηρίου από Κύπρο προς Ελλάδα να ξεπερνά κατά μέσο όρο τα €300».

Τονίζεται επίσης πως κάποιες μέρες παρατηρείται επίσης το φαινόμενο εξάντλησης των θέσεων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη μετακίνηση των ενδιαφερομένων επιβατών.

Ο Σύνδεσμος έχει δεχθεί αρκετά παράπονα από μέλη του τα οποία είναι υποχρεωμένα να ταξιδεύουν συχνά από Κύπρο προς Ελλάδα και αντίστροφα και καλεί την Κυβέρνηση «να εγκύψει πάνω στο σοβαρό αυτό θέμα και να προσπαθήσει να βρει άμεσα λύσεις».

Προστίθεται ακόμη πως «δεν γίνεται να επικαλούμαστε «την προσφορά και τη ζήτηση» και να επιτρέπουμε την εκμετάλλευση των επιβατών».

Τέλος, ο Σύνδεσμος εισηγείται όπως η Κυβέρνηση ζητήσει από τις υφιστάμενες αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν τις πτήσεις τους μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη προσφορά θέσεων για να συγκρατηθούν οι τιμές.