Πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρώτη πτήση Αθήνα-Σκοπίων, μετά από 15 χρόνια. Στην πρώτη πτήση επιβιβάστηκε ο αντιπρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπουγιάρ Οσμάνι, μετά από συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο.

Το αεροσκάφος αναχώρησε στις 18:40 από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

«Έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε μαζί το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, απ’ όπου θα ξεκινήσει η πρώτη, παρθενική πτήση προς τα Σκόπια, τώρα που επιλύθηκε ένα από τα «αγκάθια», που εμπόδιζαν ένα τέτοιο ταξίδι, δηλαδή η αλλαγή του ονόματος της χώρας αυτής» ανέφερε σχετικά ο κ. Κατρούγκαλος.

Ο αντιπρόεδρος της ΠΓΔΜ έκανε λόγο για συμβολική ημέρα και τόνισε πως η επανέναρξη της αεροπορικής γραμμής συμβολίζει με τον καλύτερο τρόπο την ένωση δύο στρατηγικών εταίρων στην περιοχή.

Λίγο πριν αναχωρήσει για το αεροδρόμιο της Αθήνας, ο κ. Οσμάνι εξέφρασε την ικανοποίηση του από τη συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο και τόνισε, ότι συμβολικά παρέχει μια νέα πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.

Σημειώνεται, πως η εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια Αθήνα-Σκόπια και Σκόπια-Αθήνα δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη) την χειμερινή περίοδο. Η αεροπορική σύνδεση μεταξύ των πρωτευουσών των δύο χωρών είχε διακοπεί το 2003, καθώς η γραμμή είχε κριθεί τότε οικονομικά ασύμφορη.

Τέλος, οι πτήσεις Αθήνα-Σκόπια εκτελούνται από την Aegean με δρομολόγια της Olympic Air, με αεροσκάφη Bombardier Dash8-Q400, χωρητικότητας 78 θέσεων. Η διάρκεια της πτήσης είναι 1 ώρα και 15 λεπτά.