Με απόφαση του το διοικητικό δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση του ATLA και επιστρέφει την άδεια στην αεροπορική εταιρεία Cobalt.

Πιο συγκεκριμένα, θυμίζουμε ότι η εταιρεία είχε προσφύγει κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας την περασμένη Τετάρτη. Ο λόγος προσφυγής της εταιρείας είναι η χρονοθυρίδα της Cobalt στο αεροδρόμιο του Heathrow, την οποία απέκτησε μέσω συμφωνίας με την βρετανική Virgin Airlines. Με την ανάκληση της άδειας, η χρονοθυρίδα παρέμενε ανεκμετάλλευτη.

Πλέον με την απόφαση του δικαστηρίου η βρετανική εταιρεία έχει την δυνατότητα να επανακτήσει την χρονοθυρίδα του Heathrow, ενώ η Cobalt επανακτά την ταυτότητα της αεροπορικής εταιρείας εμπορικής εκμετάλλευσης. Ωστόσο έχει χάσει σχεδόν ολόκληρο το προσωπικό της μετά την ανάκληση της άδειας της και η επαναδραστηριοποίηση της είναι σχεδόν αδύνατη, όπως αναφέρεται στη kathimerini.com.cy.

Σημειώνεται, ότι στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται ότι το θέμα θα επανεξεταστεί στις 5 Νοεμβρίου, όπου αναμένεται ότι η άδεια της Cobalt θα ανακληθεί εκ νέου.