Ένα σχεδόν μήνα από το κλείσιμο της Cobalt, ολοένα και περισσότεροι τουριστικοί φορείς της επαρχίας Πάφου συνειδητοποιούν τις αρνητικές επιπτώσεις από το γεγονός αυτό.

Αν και αρχικά η εκτίμηση που υπήρχε στην πλειονότητα των παραγόντων αυτών ήταν ότι η επαρχία δεν θα επηρεαζόταν σε μεγάλο βαθμό, αφού ο κύκλος εργασιών της εταιρείας στο αεροδρόμιο Πάφου ήταν μικρός, εντούτοις τώρα επιβεβαιώνονται οι προειδοποιήσεις όσων παρατηρούσαν από τότε ότι οι συνέπειες θα ήταν σοβαρές, αφού με την Cobalt διακινείτο στην Πάφο ένα είδος τουρισμού που δεν υπήρχε μέσω των μεγάλων tour operators και εκτός της διαδικασίας του all inclusive.

Σύμφωνα με το philenews.com, οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής της Κάτω Πάφου δήλωσαν, ότι παρά τις στατιστικές που δείχνουν ότι το τουριστικό ρεύμα προς την Πάφο θα είναι σημαντικό και τη χειμερινή περίοδο, εντούτοις η πραγματικότητα είναι ότι αυτό αφορά μόνο στα ξενοδοχεία και την πρακτική του all inclusive. Τα εκτός ξενοδοχείων κέντρα αναψυχής δεν έχουν σχεδόν καθόλου μερίδιο αγοράς την περίοδο αυτή, υποστήριξαν, με τους επιβάτες που έφερνε η Cobalt να είναι ακριβώς το είδος των τουριστών που κρατούσαν σε λειτουργία τις επιχειρήσεις αυτές.

«Όσο μικροί και να ήταν αυτοί οι αριθμοί», επεσήμαναν, «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πλέον πολλά κέντρα αναψυχής ήδη έχουν κλείσει ή κλείνουν τις επόμενες μέρες μέχρι τον Φεβρουάριο».

Αντίστοιχη είναι η θέση και του μέλους του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Μάριου Βασιλείου, ο οποίος επισήμανε ότι μικροί τουριστικοί πράκτορες ξένων χωρών είχαν συνεργαστεί με τους ξενοδόχους της Πάφου για μεταφορά τουριστών μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας. Ειδικά από προορισμούς όπως το Άμπου Ντάμπι, τη Μόσχα ή το Τελ Αβίβ, όπου η Cobalt είχε δραστηριοποιηθεί, τονίζει, οι συνέπειες είναι εμφανείς στον τουρισμό.

«Μπορεί να μην είναι του μεγέθους των κολοσσών της διακίνησης επισκεπτών, τύπου TUI ή Thompson, οι συνέπειες όμως υπάρχουν», τόνισε ο κ. Βασιλείου. «Κάποιοι μικροί tour operators έκλειναν πακέτα στα ξενοδοχεία της Πάφου και άλλων περιοχών, χρησιμοποιώντας την εταιρεία για τη μεταφορά των πελατών της. Πλέον, τίθεται θέμα αν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν από άλλους μεταφορείς ή αν θα ακυρώσουν όλες αυτές τις κρατήσεις».