Τα αεροδρόμια της Γερμανίας, έτσι κι αλλιώς λόγω ημερών, έχουν ενισχυμένα μέτρα ασφάλειας, αλλά στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένη ασφάλεια, καθώς εντοπίστηκαν δύο ύποπτοι άντρες από την αστυνομία να παρακολουθούν τις διαδικασίες ελέγχου και επιβίβασης.

«Δεν μπορώ ούτε να διαψεύσω, ούτε να επιβεβαιώσω όσα αναφέρθηκαν στα μέσα ενημέρωσης», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, όταν ρωτήθηκε αν αληθεύει ότι κάποιοι «δρούσαν ύποπτα» στο αεροδρόμιο.

Ενώ το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD αναφέρει πως υπάρχουν «συγκεκριμένες πληροφορίες» από τις μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου, βάσει των οποίων σχεδιάζεται επίθεση αυτοκτονίας σε αεροδρόμιο της περιοχής των γερμανογαλλικών συνόρων. Οι μαροκινές υπηρεσίες έδωσαν μάλιστα και ονόματα των υπόπτων, στα οποία περιλαμβάνονται και αυτά των δύο ανδρών που παρακολουθούσαν τα αεροδρόμια στο Παρίσι και στην Στουτγάρδη. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και από τα ευρήματα στο αυτοκίνητό τους.

Τα στοιχεία των Μαροκινών περιελάμβαναν και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ τεσσάρων ατόμων: «Διεξάγουν πόλεμο εναντίον του Ισλάμ, οι αδελφοί μου και εγώ είμαστε εδώ για να τους καταπολεμήσουμε (…) Θα είμαι μόνος μου;», ρωτούσε ο ένας, για να λάβει την απάντηση: «Όχι, είμαστε περισσότεροι».