Το περιστατικό με τα drones στο αεροδρόμιο του Gatwick ήταν η αφορμή για να δρομολογηθούν ταχύτερα ενέργειες σε πολλές χώρες που θα περιορίσουν την… ασυδοσία των drones.

Έτσι, μετά την Αυστραλία, που αποφάσισε να “θωρακίσει” τα αεροδρόμιά της, από ό,τι φαίνεται σειρά έχει η Μεγάλη Βρετανία. “Η κυβέρνηση και αξιωματούχοι ασφαλείας θα πρέπει να λάβουν αυστηρότερα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί η παράνομη χρήση drones στα αεροδρόμια εξαιτίας της οποίας προκλήθηκε χάος πριν από μερικές ημέρες στο αεροδρόμιο του Λονδίνου Γκάτγουικ ενόψει μάλιστα των διακοπών των Χριστουγέννων”, δήλωσε σήμερα η αρχηγός της βρετανικής αστυνομίας.

Από την πλευρά της η Επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου Κρεσίντα Ντικ δήλωσε: “Kαμία αστυνομική δύναμη στον κόσμο δεν μπορεί να είναι σίγουρη ότι είναι σε θέση να αποτρέψει το πρόβλημα που συνιστούν τα drones για τα αεροδρόμια. Θεωρώ ότι ολόκληρη η χώρα και σίγουρα η κυβέρνηση έχει παρακολουθήσει τι γίνεται εδώ και έχει καταλήξει ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα σε αυτό το πεδίο. Δεν θα βρείτε μια αστυνομική δύναμη στον κόσμο, πιστεύω, που να κάθεται ικανοποιημένη και να σκέφτεται: μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ένα drone. Η τεχνολογία των drones αλλάζει διαρκώς. Πρέπει να την παρακολουθούμε. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από τακτικές και τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε σήμερα, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Και στο μέλλον είμαι σίγουρη ότι (οι τεχνολογίες μας) θα χρειαστεί να αλλάξουν και πάλι. Συζητάω με συναδέλφους μου από όλον τον κόσμο. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν είναι εύκολο το πρόβλημα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε και στο μέλλον θα συνεργαστούμε στενά με άλλους και θα βελτιωνόμαστε διαρκώς”.