Όλοι θυμόμαστε τον περασμένο Νοέμβρη τι έγινε με την φημισμένη πτήση της Α. Μέρκελ. Για αυτούς, όμως, που ξεχνούν εύκολα να αναφέρουμε πως τον περασμένο Νοέμβριο, το αεροσκάφος «Κόνραντ Αντενάουερ» (Airbus 340-300) που μετέφερε τη Μέρκελ και τον αντικαγκελάριο Ολαφ Σολτς από το Βερολίνο στο Μπουένος Άιρες, παρουσίασε σοβαρή βλάβη, την ώρα που πετούσε πάνω από το Αμστερνταμ, όταν τέθηκαν εκτός λειτουργίας το βασικό και το εφεδρικό σύστημα ασυρμάτου, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Κολωνία.

Τελικά, η καγκελάριος πέταξε την επόμενη ημέρα με αεροσκάφος της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας από την Κολωνία στη Μαδρίτη και από εκεί, στο Μπουένος Αιρες με προγραμματισμένη πτήση της Iberia, χάνοντας την έναρξη της συνόδου των G20 και προγραμματισμένα ραντεβού με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ.

Προκειμένου, λοιπόν, η γερμανική ηγεσία να είναι πάντα στην ώρα της και να μην υπάρξει και πάλι φόβος και φήμες για τρομοκρατική επίθεση κ.λπ., η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπουργός Άμυνας της χώρας, διαπραγματεύεται ήδη την αγορά από την Airbus του πρώτου νέου A350 έως το τέλος του χρόνου, έναντι 150 εκατ. ευρώ.

Από ό,τι λέγεται, μάλιστα, το Βερολίνο δεν θα μείνει στην αγορά ενός αεροπλάνου, αλλά σχεδιάζει να αγοράσει τρία νέα αεροσκάφη για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες μετακίνησης της πολιτικής ηγεσίας.