Θέλετε να μάθετε ποιους ελληνικούς προορισμούς προτίμησαν να επισκεφτούν οι Γερμανοί, οι Άγγλοι και οι Ιταλοί τον Δεκέμβριο του 2018;

Αν φαντάζεστε μέρη με πολύ χιόνι και κρύο, μάλλον πέφτετε έξω. Ο ήλιος της Ελλάδας «πουλάει» και τον χειμώνα.

Γερμανοί

Οι αγαπημένοι προορισμοί της γερμανικής αγοράς το Δεκέμβριο του 2018 είναι αρχικά η Αθήνα, στη συνέχεια η Θεσσαλονίκη ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται τα Φηρά. Στην τέταρτη και την πέμπτη θέση βρίσκεται η Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο και τα Χανιά. Στην έκτη θέση βρίσκεται η Οία και ακολουθούν στην έβδομη θέση η πόλη της Ρόδου, στην όγδοη θέση το Ρέθυμνο και στην ένατη θέση το Φηροστεφάνι. Η δεκάδα συμπληρώνεται με τη Χώρα της Μυκόνου.

Άγγλοι

Οι Βρετανοί από την άλλη για τον Δεκέμβριο του 2018, είχαν ως πρώτη επιλογή την Αθήνα, στη δεύτερη όμως θέση των προτιμήσεών τους βρέθηκε το Καρπενήσι. Η συμπρωτεύουσα αποτέλεσε την τρίτη επιλογή των βρετανών τουριστών και η χρυσή πεντάδα έκλεισε με τα Φηρά και την πόλη της Ρόδου. Ακολούθησαν δύο προορισμοί της Κρήτης: το Ηράκλειο και τα Χανιά, η Κέρκυρα και η δεκάδα συμπληρώθηκε με 2 προορισμούς της Σαντορίνης: το Φηροστεφάνι και την Οία. 

Ιταλοί

Όσον αφορά στους Ιταλούς, τον Δεκέμβριο του 2018 κατά κύριο λόγο επισκέφτηκαν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ενώ κατά σειρά προτίμησης ακολούθησαν τα Φηρά και η Χώρα της Μυκόνου. Στην πέμπτη θέση της προτίμησης των Ιταλών βρέθηκε η Πόλη της Ρόδου και στην έκτη το Ηράκλειο. Στην έβδομη και όγδοη θέση βρέθηκαν 2 προορισμοί της Σαντορίνης: η Οία και το Φηροστεφάνι ενώ η δεκάδα έκλεισε με εκπλήξεις με την ένατη και δέκατη θέση να καταλαμβάνουν αντίστοιχα η Καλαμπάκα και τα Χανιά.