Πώς γίνεται μία εκδρομή να μετατραπεί σε εφιάλτη έμαθαν μαθητές και καθηγητές του 59ου Λυκείου Αθηνών που βρίσκονται «εγκλωβισμένοι» στη Φρανκφούρτη από το Σάββατο.

Η ιστορία έχει ως εξής: To εν λόγω σχολείο είχε αναθέσει την διοργάνωση μίας εκπαιδευτικής εκδρομής στην Φρανκφούρτη σε ένα πρακτορείο, όπως συνηθίζεται σε όλα τα σχολεία εδώ και χρόνια. Οι 32 μαθητές και οι 3 καθηγητές αφού πήγαν, διανυκτέρευσαν και ακολούθησαν το πρόγραμμά τους, το Σάββατο θα αναχωρούσαν, τότε έγινε και το τελευταίο τηλεφώνημα με το πρακτορείο, που τους ενημέρωσαν πως λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που σάρωνε τη χώρα δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν, γεγονός που τους φάνηκε λογικό και όλοι περίμεναν πως θα επέστρεφαν χθες.

Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο στην κυριολεξία…

«Κατεβαίνουμε και μαθαίνουμε ότι οι καθηγητές είχαν να μιλήσουν 3 μέρες με το πρακτορείο και το ξενοδοχείο ήταν απλήρωτο» είπε μαθήτρια στο κανάλι του ΑΝΤ1 μαθήτρια, ενώ ένας άλλος μαθητής άνεφερε ότι «και οι κωδικοί από τα αεροπορικά ήταν ψεύτικοι…» 

Επικράτησε πανικός, οι γονείς των παιδιών πήγαν στην Λ. Συγγρού στα γραφεία του ταξιδιωτικού πρακτορείου νωρίς το απόγευμα για να πάρουν απαντήσεις και να βρουν λύση. Όπως ήταν αναμενόμενο το βρήκαν σκοτεινό και κλειδωμένο. Κάθε παιδί είχε πληρώσει 400 ευρώ για να συμμετάσχει στην συγκεκριμένη εκδρομή. 

Τέλος στην “οδύσσεια” των μαθητών θα δοθεί σήμερα, αφού το Υπουργείο Παιδείας αντέδρασε αμέσως καλύπτοντας την διαμονή των παιδιών στη Φρανκφούρτη και τα αεροπορικά τους εισιτήρια για να επιστρέψουν στην Αθήνα.