Αρκετές αεροπορικές εταιρίες του Βιετνάμ έχουν συμφωνήσει για την αγορά αεροσκαφών Boeing, αλλά και σχετικής αεροπορικής τεχνολογίας από τις ΗΠΑ. Μάλιστα, οι υπογραφές έπεσαν χθες.

Συγκεκριμένα, Η αεροπορική εταιρία VietJet αγοράζει 100 αεροσκάφη Boeing 737-Max και 215 κινητήρες GE/CFM, ενώ η Bamboo Airways προχωράει στην αγορά 10 αεροσκαφών Boeing 787-9.

Επιπρόσθετα, η αεροπορική εταιρία Vietnam Airlines προχωράει στην αγορά υπηρεσιών αεροπορικής υποστήριξης, αλλά και τεχνολογίας, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων από την Sabre Corp.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε θετικά τις αναφερόμενες εμπορικές συμφωνίες στον τομέα της παραγωγής και τεχνικής υποστήριξης αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας, λέγοντας: ««Θα υπογράψουμε μερικές μεγάλες εμπορικές συμφωνίες. Το Βιετνάμ θα αγοράσει πολλά και διαφορετικά προϊόντα από τις ΗΠΑ… Το εκτιμούμε αυτό».

Στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας ήταν παρόντες ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Boeing Commercial Airplanes, Κέβιν ΜακΑλιστερ, αλλά κι ο Άλεν Πάξσον, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του προγράμματος παραγωγής κινητήρων (CFM Program at GE Aviation).

Η παραγγελία των 10 αεροσκαφών Boeing 787-9 από την Bamboo Airways είναι οικονομικού ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τρέχουσες τιμές.

Να σημειωθεί πως η αεροπορική εταιρία Bamboo Airways ενδιαφέρεται να ανοίξει την αεροπορική σύνδεση με τις ΗΠΑ, αλλά και να προχωρήσει σε κοινή διαχείριση κωδικών πτήσεων με αμερικανικές εταιρίες, σύμφωνα με σχετικές δημοσιεύσεις (Yahoo Finance).