Το κλαδικό περιοδικό Air Transport World (ATW) απένειμε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη το βραβείο «Αεροπορική Εταιρία της Χρονιάς» στη Lufthansa. Πρόκειται για την πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, όπου ένα από τα σημαντικότερα διεθνή βραβεία του κλάδου των αερομεταφορών απονέμεται σε Ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία.

«Η συγκεκριμένη διάκριση αντανακλά την εντυπωσιακή μεταμόρφωση της εταιρείας και την αδιάκοπη δέσμευση της διοίκησης και των εργαζομένων της», δήλωσε ο Karen Walker, Αρχισυντάκτης του Air Transport World.

Το αφιέρωμα του Air Transport World στο φετινό νικητή ανέδειξε πολλές διαφορετικές πτυχές της εταιρείας, όπως το γεγονός ότι η Lufthansa αποτέλεσε την πρώτη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία που βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια από την Skytrax – απόδειξη του υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης που προσφέρει στους πελάτες της, τόσο στο έδαφος, όσο και στον αέρα. Επιπλέον, η εταιρεία εισάγει συνεχώς νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες με στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας, όπως για παράδειγμα τον βιομετρικό έλεγχο επιβίβασης σε συγκεκριμένα αεροδρόμια της Βόρειας Αμερικής. Η Lufthansa παραμένει επίσης ηγέτης στον τομέα της βιωσιμότητας.

Ο Carsten Spohr, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Lufthansa AG, παρέλαβε το βραβείο σε μία εορταστική τελετή παρουσία υψηλόβαθμων εκπροσώπων της διεθνούς αεροπορικής βιομηχανίας. Στην ευχαριστήρια ομιλία του τόνισε ιδιαίτερα τα επιτεύγματα των περισσότερων από 135.000 υπαλλήλων του Ομίλου Lufthansa και δήλωσε: «Η Lufthansa αποτελεί μια ισχυρή εταιρεία με εντυπωσιακή κληρονομιά, μεγάλη πελατειακή βάση με εξαιρετικά πιστούς τακτικούς επιβάτες και διευρυμένες προσπάθειες για καινοτομία που αξιοποιείται κυρίως στον τομέα της ψηφιοποίησης. Αλλά είναι και κάτι ακόμα, που κανείς δεν μπορεί να αντιγράψει. Είναι η εταιρεία με το καλύτερο προσωπικό αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο».

Πέρυσι, η Lufthansa έλαβε από το Air Transport World το βραβείο “Industry Leadership Award”.