Γράφει η Ηλέκτρα Αλευρίτη

Aυξημένη κατά 15% περίπου είναι η κίνηση των Ελλήνων ταξιδιωτών κατά την περίοδο του Πάσχα, σε προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως προκύπτει από τις κρατήσεις στα ελληνικά τουριστικά γραφεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, δημοφιλέστεροι είναι και φέτος οι νησιωτικοί προορισμοί της Ελλάδας (Κέρκυρα, Κρήτη, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Πάτμος και Σύρος) καθώς και η Πελοπόννησος (Πόρτο Χέλι), το Μέτσοβο, τα Ιωάννινα και το Πήλιο, με έντονο το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών να αποκτήσουν εμπειρίες από τοπικά ήθη και έθιμα της εορταστικής περιόδου.

Στο εξωτερικό, μεγάλη δυναμική παρουσιάζει η ζήτηση για Ισραήλ (Ιερουσαλήμ), καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 8-10%, με το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών να επικεντρώνεται στην Αφή του Αγίου Φωτός. Ισχυρή αύξηση παρατηρείται στις κρατήσεις για ταξίδια στην Ιορδανία, το Ντουμπάι, το Μαρόκο και την Αίγυπτο, ενώ συνεχιζόμενη ζήτηση υπάρχει και για τις αραβικές χώρες, την Κωνσταντινούπολη, την Ιταλία (Σαρδηνία, Σικελία, Ρώμη), τη Γαλλία και την Ισπανία. Αυξημένες είναι και οι εκδρομές προς τη Ρωσία και τη Ρουμανία, την Κεντρική Ευρώπη αλλά και μακρινούς προορισμούς (Περού, Αφρική, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Αυστραλία), προορισμοί που καταδεικνύουν τη διάθεση των Ελλήνων ταξιδιωτών να ανακαλύψουν νέους προορισμούς.