Δυναμική αναμένεται να είναι και φέτος η παρουσία των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Ήδη στην εκκίνηση της φετινής σεζόν, σύμφωνα με την ανάλυση που κάνει το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο στατιστικό δελτίο Απριλίου, το Μάρτιο του 2019 η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η γερμανική, διατηρώντας την πρώτη θέση.

Στην πρώτη θέση προτίμησης της γερμανικής αγοράς βρέθηκε όπως και πέρυσι η Αθήνα, στη δεύτερη η Θεσσαλονίκη και στην τρίτη τα Φηρά. Στην τέταρτη θέση ανέβηκε το Ηράκλειο και στην πέμπτη η Οία. Η πόλη της Ρόδου βρέθηκε έκτη στις προτιμήσεις των Γερμανών τουρισμών, έβδομη ήταν η χώρα της Μυκόνου, πτωτικά κινήθηκαν τα Χανιά και το Φηροστεφάνι που βρέθηκαν στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα, ενώ η δεκάδα συμπληρώθηκε από το Ρέθυμνο.

Σημειώνεται ότι οι γερμανοί είναι η πρώτη εθνικότητα επισκεπτών στη χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς μόνο το 2018 περίπου 4 εκατομμύρια γερμανών τουριστών επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Επίσης, υπάρχει η σημαντική παρουσία της TUI, εταιρίας κολοσσού με έδρα τη Γερμανία και σημαντικές επενδύσεις σε σειρά ξενοδοχείων, αλλά και αφίξεις που ξεπερνούν, ετησίως, τα 2 εκατομμύρια τουριστών. Αποτελεί, δε, τον πρώτο πελάτη της ελληνικής τουριστικής αγοράς.